Ryzen 5 7500F sisteme Windows 11 mi yoksa Linux mu?

mutiant

Hectopat
Yer
Midland
İkilemde kaldım, ne indirmeliyim? Birazdan format atacağım.

Sizce Windows 11 mi yoksa Linux mu? Windows 11 öneriyorsanız hangi sürümü önerirsiniz?

Sistem özellikleri;

AMD Ryzen 5 7500F.
G.Skill flarex5 2x16 GB RAM.
ASUS 4060.
1TB Kioxia M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sizce Windows 11 mi yoksa Linux mu? Windows 11 öneriyorsanız hangi sürümü önerirsiniz?

Sistem özellikleri;

AMD Ryzen 5 7500F.
ASUS 4060.
1TB Kioxia M.2 SSD.
W11 ama debloatlı. Yapmazsanızda o ramlerel sıkıntı yaşamazsınız.

Sistem özellikleri;

AMD Ryzen 5 7500F.
ASUS 4060.
1TB Kioxia M.2 SSD.

Hocam öncelikle bilgisayarı kullanım amacınız nedir? Eğer çok oyun oynarım, oyunsuz duramam derseniz size Windows öneririm çünkü Linux oyun desteği konusunda biraz geri. Ancak çok oyun oynamam veya sevmem diyorsanız Linux öneririm. Bilgisayarınız çok rahat şekilde iki işletim sistemini de kaldırır.

Hocam öncelikle bilgisayarı kullanım amacınız nedir? Eğer çok oyun oynarım, oyunsuz duramam derseniz size Windows öneririm çünkü Linux oyun desteği konusunda biraz geri. Ancak çok oyun oynamam veya sevmem diyorsanız Linux öneririm. Bilgisayarınız çok rahat şekilde iki işletim sistemini de kaldırır.
Oyun oynamasam Linux'a geçerdim. Ama Windows'tan devam edeceğim sanırım. Listeye göz atınca bazı oyunları açmadığını gördüm. Genel amacım Dizi oyun youtube falan.

Windows kullanacak bir sebebiniz yoksa kesinlikle Linux. Ben Battlefield 6, Rainbow Six Siege gibi online oyunları oynadığım için Windows'a bağımlıyım. Bu tür oyunları oynamıyor olsam hiç düşünemezdim ve Linux kullanırdım. Diğer oyunları oynayabiliyorsunuz.

Steam Machine Linux tabanlı geliyor ve Gabe ise Linux'u yaygınlaştırmak istiyor. Pazar payı arttıkça şirketler desteklemeye başlayacaktır inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı