Ryzen 5 7600 ve ASUS 4080 hazır sistem alınır mı?

@noctua bu arada attigim RAM ve PSU'nun fiyatina bakar misin? Ucmuslar.

UHD icin 16 GB VRAM yeterlidir. 7900 XTX guzel bir UHD VRAM'e ve performansina sahip ama top seviye icin ben NVIDIA derim. En azindan DLSS kare olusturmayla daha saglam UHD olacagini dusunuyorum, VRAM farki olsa bile.
Evvela cevaplama hızınıza hayran kaldım, teşekkürler ilginiz için. Bir de bildiğinizi düşünerek bir şey daha sorayım: bazı okuduklarıma göre frame generation görüntüyü baya bulanıklaştırıyormuş. Bu yüzden de getirdiği fps farkına rağmen bu teknolojiyi tercih etmeyen insanlar varmış. Bu konudaki görüşlerinizi de alabilir miyim?

Evvela cevaplama hızınıza hayran kaldım, teşekkürler ilginiz için. Bir de bildiğinizi düşünerek bir şey daha sorayım: Bazı okuduklarıma göre frame generation görüntüyü bayağı bulanıklaştırıyormuş. Bu yüzden de getirdiği FPS farkına rağmen bu teknolojiyi tercih etmeyen insanlar varmış. Bu konudaki görüşlerinizi de alabilir miyim?

O bulaniklastirma AMD Radeon'un afmf denilen kare olusturmasinda oldugunda gordum. DLSS kare olusturma ile hiç bulanik yasayan gormedim. DLSS 3.0 da iyice gelismis zaten. Bu fiyata UHD ve RT performansi icin 4080 daha mantikli.

Ben mi yanlış bakıyorum yoksa tavsiye ettiğiniz parçalarla bu mesajdaki parçalar farklı mı?

O bulaniklastirma AMD Radeon'un afmf denilen kare olusturmasinda oldugunda gordum. DLSS kare olusturma ile hiç bulanik yasayan gormedim. DLSS 3.0 da iyice gelismis zaten. Bu fiyata UHD ve RT performansi icin 4080 daha mantikli.
O halde 4080 konusunda soru işareti kalmadı. Teşekkürler.
Bu kartın 4k'daki ömrü konusundaki öngörünüz nedir? İlk mesajda GTA VI'yı oynayabilmeyi isterim yazmıştım fakat nedense birisi değişip V yapmış. Sizce 2 sene kadar RT kapalı olacak şekilde ultra ayarları 60 fps çıtasında koruyabilir mi?

Ben mi yanlış bakıyorum yoksa tavsiye ettiğiniz parçalarla bu mesajdaki parçalar farklı mı?

O halde 4080 konusunda soru işareti kalmadı. Teşekkürler.
Bu kartın 4K'daki ömrü konusundaki öngörünüz nedir? İlk mesajda GTA VI'yı oynayabilmeyi isterim yazmıştım fakat nedense birisi değişip v yapmış. Sizce 2 sene kadar RT kapalı olacak şekilde Ultra ayarları 60 FPS çıtasında koruyabilir mi?

UHD saglam olmali. 3090 ornegi gibi. Ama simdi 4000 serisiyle VRAM artti-ki 3090'nin da VRAM'i fazlaydi ama gucu azaldikca performans dustu ve DLSS kare olusturma gibi tech desteklemiyordu, ama 4080 destekliyor.

Evet, ilk mesajdaki attigim RAM'e ve PSU'ya bakin. Fiyat ucmus.

UHD saglam olmali. 3090 ornegi gibi. Ama simdi 4000 serisiyle VRAM artti-ki 3090'nin da VRAM'i fazlaydi ama gucu azaldikca performans dustu ve DLSS kare olusturma gibi tech desteklemiyordu, ama 4080 destekliyor.

Evet, ilk mesajdaki attigim RAM'e ve PSU'ya bakin. Fiyat ucmus.
PSU'nun 5 bin liralık uçuşu cidden içime oturdu. Çok yazık. Acaba ucuza satan siteye tekrar stok gelince yine önceki fiyatına yakalanır mı...

Bir yerde okuduğuma göre bottleneck yapmayacak şekilde gpu çalıştığında 4080, 3090'dan %25 daha hızlıymış. Dediğiniz gibi yeni teknolojileri de cabası. Peki kartın ömrü konusunda bir tahmininiz var mı önceki mesajdaki soruma binaen?

PSU'nun 5 bin liralık uçuşu cidden içime oturdu. Çok yazık. Acaba ucuza satan siteye tekrar stok gelince yine önceki fiyatına yakalanır mı?..

Bir yerde okuduğuma göre bottleneck yapmayacak şekilde GPU çalıştığında 4080, 3090'dan %25 daha hızlıymış. Dediğiniz gibi yeni teknolojileri de cabası. Peki kartın ömrü konusunda bir tahmininiz var mı önceki mesajdaki soruma binaen?

En az 2025'e kadar UHD rahat gitmesi gerektigini dusunuyorum, yeni NVIDIA 5000 RTX cikana kadar.

Efecim isim vermek yok demedik mi kardeşim? 4k ve 60 Hz monitörün ne gibi bir zararı var? 120 Hz olsa onu hangi gpu ile besleyeceğim? 😊

Boş yapmışsın kardeşim. :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Prime777 Şu an toplayacak olsam hâlâ aynı PSU'yu mu önerirsiniz? Bir de bu PSU bundan 2 sene sonra misalen 5070 yahut 5080'e geçecek olsam o kartı da besleyebilir mi sizce? Hatta aynı soruyu bütün sistem için sormuş olayım: 2 sene sonra başka bir parçayı değişmeye gerek kalmadan yalnızca 5070 yahut 5080 kullanılabilir mi bu sistemde?
Bu arada size özel mesaj atmam mümkün mü? Biraz daha detay birkaç şey sormak istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı