Ryzen 5 için F/P anakart: Gigabyte B450M S2H

Yazdıklarınız okudum.

Buradaki veriler ile karşılaştırın derim.
Ayrıca bana göre 4 RAM slotlu olan DS3H ve ASRock B450M Pro 4 daha iyi.

Bu ve bunun gibi pek çok datasheet'i inceledim. Görebileceğiniz üzere konuda yazdığım gibi 400 tl lik gigabyte b450m-s2h kesin olarak msi'ın 800-900 tl lik anakartlarından daha fazla vrm içeriyor. Ve yine belirttiğim gibi elinizde kalacak olan 500 tl ile ekstra 16 gb ram alıp 32 gb sisteme sahip olabilirsiniz...

Faz sayısı bir şey etkilemiyor demek ne demek şimdi? Gerçekten bilinçli mi yazıyorsunuz yoksa altta kalmamak için mi yazıyorsunuz anlamadım ki?

Hiçbir şey bilmediğinizi fark ediyorum, tek fazla olduğunu düşünün. 65w'lık işlemci nasıl beslenecek? Tek fazdan 65w güç geçmesi lazım...

Sanayide bile 3 fazlı trafo ve prizler neden var zannediyorsunuz?

+2 +3 olayı mosfetleri göstermiyor. VRM'leri gösteriyor. Her halukarda konuyu açanın dediği gibi msi anakartlardan daha fazla.

Hatta kızıötesi termometresi olan birileri olsa da sıcaklıkları ölçse keşke :)
VRM dediğimiz şey zaten MOSFET. Siz anakartınıza IGBT takdıysanız sonradan o sizin bileceğiniz iş. MSI anakartlarda da 4 tane VRM var, kısacası sayıları eşit. Siz küçük bir heatsinkli olanı mı alırsınız kocaman heatpipelı olanı mı? Hiçbir şey bilmeyen ben Heatpipelı olanı seçerim. Fiyat farkı bundan kaynaklanıyor.
Gidin VRM'in ne olduğunu öğrenin. Sanayi değil, elektronik ile elektrik farklı şeyler.

Son düzenleme:
MSI B450 GAMING Plus Max kullanıyorum. Bu anakartı almadan önce bir sitede B450 anakartlarının sıcaklık değerlerini karşılaştıran bir grafik görmüştüm. Bu grafikte B450 GAMING Plus en düşük sıcaklığa sahip olandı. Tomehawk'ın da olduğu listede. O grafiği bulamadım şu an. Sizin yorumunuza gelince. Bir kere MSI ile Gigabyte karşılaştırılamaz bile, marka olarak. MSI'ın BIOS'unun yanında Gigabyte'Ink'i BIOS yerine geçemez. O derece kötü bir tasarımı var. İkinci olarak kalite. MSI BMW ise Gigabyte Volkswagen'dir.

Siz marka fanboyluğuna girmişsiniz. MSI anakarta vereceğiniz parayla gigabyte'tan deli bir anakart alırsınız. Sizin anlayacağınız şekilde yazayım. Siz bmw 1 serisi alırsınız ben scirocco ile akarım :)

Bu arada gaming plus ile s2h arasındaki sıcaklık değerlerini bulursanız paylaşın da sözde değil gerçek anlamda test görmüş olalım...

Bir başka örnek olarak, MSI Meg Ace 14 faza sahip ama Asus ROG Croshair 8 faza sahip. İkisi de eşit akım kapasitesinde. Doubler denen şeyleri araştırın. Frekansı ikiye bölerek daha hassas voltaj sağlıyor bu sayede MSI. Bu karşılaştırmada sağladığı maks. akıma bakacaksınız, faza değil.

VRM dediğimiz şey zaten MOSFET. Siz anakartınıza IGBT takdıysanız sonradan o sizin bileceğiniz iş. MSI anakartlarda da 4 tane VRM var, kısacası sayıları eşit. Siz küçük bir heatsinkli olanı mı alırsınız kocaman heatpipelı olanı mı? Hiçbir şey bilmeyen ben Heatpipelı olanı seçerim. Fiyat farkı bundan kaynaklanıyor.

Yani metal bir soğutucu için 2 kat para vermek mantıklı diyorsunuz. Güzelmiş.

Bu arada MSI'da 1 adet eksik vrm var. Nasıl eşit? İyi bakın...

Yani metal bir soğutucu için 2 kat para vermek mantıklı diyorsunuz. Güzelmiş.

Bu arada MSI'da 1 adet eksik vrm var. Nasıl eşit? İyi bakın...
Hocam siz hangi anakarta bakıyorsunuz? MSI'ın onlarca B450 anakartı var. 2 kat parayı 2 kat güç ve uzun süreli kullanım için veriyorsunuz. Bu arkadaş 2 yıl sonra değiştireceğini söylediği için sıkıntı yok ama sizin söylediğiniz çok ayrı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı