Ryzen 5 için F/P anakart: Gigabyte B450M S2H

B450-F Rog Strix kullanan birisi olaral, keşke 200 lira daha ucuz olan MSI kartı alsaydım diyorum.
Mosfetler ısınıyor, 2700X'e 1.42 Volttan @4.0GHz verince işlemcide sorun yok, mosfetler ısındığı için throttle oluyor işlemci. Ben 2 adet MSI X470 anakart kullandım ve bu sorunları yaşamadım. Aynı şekilde B450 Aorus kart kullandım. Onda throttle olayı olmasa bile Sata ve NVMe portlarının yanında BIOS'dan çok fazla çektim. Asus ve Gigabyte özellikle B450 ve X470'de çuvalladı.

En ucuz anakart nasıl en iyi oldu ya. Bir mala siz sahipsiniz diye en iyisi olmuyor. Bu konunun bu başlıkla onaylanmış olmasından dolayı özür dilerim. Bugün vakit ayırıp bakacağım.

Ucuz olması kalitesiz olduğu ya da giriş seviyesi olduğu anlamına mı geliyor Recep Bey?

Daha pahalı olan bazı MSI modellerinden daha kaliteli bir kart bu. 4+3 vrm ve mosfet tasarımları mı kötü? Overclock yaptığımda bile mosfet soğutucusu aşırı ısınmıyor.

3000 mhz corsair vengeance ramleri 3400 mhz'de kullanan kişi bile olmuş.

Anakartın 2 ram slotu olmasının dışında neyi kötü?

MSI modellerinin farkı soğutma ve malzeme kalitesi. Şöyle düşünün, CPU için en iyi soğutucuyu almaya herkes özen gösteriyor fakat kimse anakart MOSFET'lerini düşünmüyor. Daha önce bana söylediğiniz gibi, hiçbir şey bilmediğinizi fark ediyorum. MSI modelleri, 3400Mhz her anakart için garantiliyor. Sizin söylediğiniz kişide çalışınca herkeste olacak diye bir kaide yok. VRM, anakarttaki en önemli unsurdur. Bunu unutmayın. Soğutması da aynı şekilde.

MSI modellerinin farkı soğutma ve malzeme kalitesi. Şöyle düşünün, CPU için en iyi soğutucuyu almaya herkes özen gösteriyor fakat kimse anakart MOSFET'lerini düşünmüyor. Daha önce bana söylediğiniz gibi, hiçbir şey bilmediğinizi fark ediyorum. MSI modelleri, 3400Mhz her anakart için garantiliyor. Sizin söylediğiniz kişide çalışınca herkeste olacak diye bir kaide yok. VRM, anakarttaki en önemli unsurdur. Bunu unutmayın. Soğutması da aynı şekilde.

Evet başkan sen gigabyte'da direk mühendis olarak başla işe. Dün 105w'lık işlemci için 4 vrm, 10w'lık ramler için ise 3 vrm koyduklarını sen söyledin. Baksana gigabyte'daki herkes aptal ama sen büyük bir mühendissin ki buldun problemi.

Evet başkan sen gigabyte'da direk mühendis olarak başla işe. Dün 105w'lık işlemci için 4 vrm, 10w'lık ramler için ise 3 vrm koyduklarını sen söyledin. Baksana gigabyte'daki herkes aptal ama sen büyük bir mühendissin ki buldun problemi.
MSI'daki herkes aptal bir siz mi zekisiniz? Boş yapmayın, aldığınız ürün f/p tamam da bu ürünü MSI'ın ürünleriyle karşılaştırıp bunu seçen benden daha zekidir. Söyleyecek başka sözüm yok. Dün neler söylediysem internette bakıp ne olduğuna öyle cevap yazdığınız o kadar belli ki. VRM'in MOSFET grubu olduğunu bilmeyen ve bundan dolayı başkasına suç atan biriyle daha fazla tartışmaya girmek istemiyorum çünkü bir şey öğrenmiyorum, aksine ülkenin geleceğine olan güvenim azalıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı