- Makaleler
- 10
Daha fazla
Her yorum kafamı biraz daha karıştırıyor hocam inanılır gibi değil gerçekten.
Dell modele elim gitti derken şöyle bir yoruma denk geldim.
"yaklaşık 6 ay kullandıktan sonra yorumlarımı paylaşıyorum. Monitör fena değil ama şu anki aklım olsa biraz daha fazla para verip kesinlikle ASUS ROG 4K OLED alırdım.
- Bir kere, Dell bunu size söylemiyor ama bu monitör sadece DP 1.4 ile kullanılınca NVIDIA G-Sync uyumlu oluyor. HDMI 2.1 ile kullanınca G-Sync aktif değil. O zaman DP 1.4 kullanırım diyebilirsiniz ama bu sefer de elde ettiğiniz renk kalitesi HDMI 2.1'in sunduğu kadar kaliteli değil. (DP 1.4 bant genişliği: 32, 4 Gbps ve HDMI 2.1 bant genişliği: 48 Gbps )
- Ayrıca bazen ekran kararıyor ve Dolby Vision bağlanacağım diye kasıp duruyor. Sanki USB ile bir cihaz bağlamışsın da Windows cihazı algılamaya çalışıyormuş gibi Windows'un dınk dınk diye cihaz tanıma sesi geliyor. Bu arada ekran kapanıyor tekrar açılıyor.
Tüm bu hatalar Dell forumlarında defalarca dillendirilmesine rağmen Dell'den tek kelime açıklama bile gelmiyor.
bir daha asla Dell'ya da Alienware ürünü almayacağıma eminim."
- Malzeme kalitesi olarak kesinlikle yine ASUS tercih ederdim. Bunda çok plastik var.
- Son olarak, ASUS değerini hala korurken bu ürün ben aldıktan birkaç ay sonra 55 bin liradan 40 bin liraya tam 15 bin lira birden düştü. Demek bizden nasıl bir kar ediliyor ki bu ürün bir anda yüzde 30'a yakın indirime girebiliyor?
Ayrıca bunun gibi birçok yorumda "fena değil" yorumu görüyorum. Yani anlamadığım bu yorum yapan arkadaşlar ya çok Uber seviyede ekranlar kullanıp bu fiyatlardaki ürünleri beğenmiyor ya da bilmiyorum neye göre fena değil dediklerini. 40-50 bin liralık ürünlerde böyle yorumlar görmek açıkçası bana şaşırtıcı geliyor. 321urx modeli alıp gececeğim sanırım daha yüksek FPS ihtiyaçımdan dolayı, DP olayı da kafamı kurcaladı şimdi.
Boş konuşmuş, rtings incelemesinde zaten HDMI ve G-Sync için düzgün çalışıyor demiş Dell incelemesinde. Ayrıca G-Sync aktif olmama gibi bir durum olamaz, NVIDIA denetim masasında G-Sync için doğrulanmış değil yazısı çıkar ama kullanamadığın veya uyumsuz olduğu anlamına gelmez. NVIDIA sürücü güncellemesiyle monitör için destek getirmezse doğrulanmış değil diye NVIDIA denetim masasında uyarı çıkar. Bu arkadaş da bunu bilmediği için G-Sync aktif değil zannetmiş. Ayrıca her ürün ile alakasız yorum var, bunun Dell ile alakası yok. ASUS'a sallayanda illa ki olacak yani. Asusun satış sonrası desteğiyle alakalı yorumları buraya paylaşırsam soğursunuz markadan. 5.5 ayda veya 1 yıl olmadan yanan Asus Oled monitörler gördüm.
Daha açılan yeni konu, XG32UCWMG iadesi. Sebep Coil whine.
ASUS XG32UCWMg monitörün güç adaptöründen coil whine sesi geliyor
Merhaba arkadaşlar, benim yeni aldığım monitörün XG32UCWMG monitör kapalıyken güç adaptöründen coil whine sesi geliyor mağazadan aldım. Nasıl iade edebilirim? Bu konuda herhalde @trustright arkadaşımız bilgiliymiş. Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
PG27AQDM yanığı
XG27AQDMG yanığı
Son düzenleme: