Ryzen 5600 stok fan ile kullanmak

ogzhntrkoglu

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus B450M-Dragon
Xpg Gammix D30 8x2 (3000mhz-3200mhz)
Galax Rtx 3050 1-click OG 8GB
Amd Ryzen 5600
ID-COOLING SE-214-XT
Adata XPG SX8100 512 GB
RAM
Xpg DX30 Gamming 3000mhz
Ekran kartı
Galax 3050 1click Oc
Anakart
B450m-Dragon
İşlemci
Ryzen 5600
Ryzen 5600 işlemci aldım bu akşam kurmayı düşünüyorum, elimde termal macun yok zaten stok fanında sürülü bir şekilde geliyor bu şekilde kullansam sorun olur mu? Ekstrada an bir de mATX anakartım işlemci için soğutucu önerebilir misiniz ilerleyen zamanda yaz aylarına doğru satın almayı düşünüyorum.

Ryzen 5600 işlemci aldım bu akşam kurmayı düşünüyorum, elimde termal macun yok zaten stok fanında sürülü bir şekilde geliyor bu şekilde kullansam sorun olur mu? Ekstrada an bir de mATX anakartım işlemci için soğutucu önerebilir misiniz ilerleyen zamanda yaz aylarına doğru satın almayı düşünüyorum.

Stok macun ile kullanmayın ve stok fan 5600e yetmiyor kalitesiz.

Undervolt yaparsanız ve PBO kapatırsanız uzun süreler ısınmadan kullanabilirsiniz.

Bu şekilde kullanılabilir sorun olmaz. Ekran kartını güncelleyeceğiniz zaman soğutucu da alırsınız. Kendim kullanıyorum. En fazla gördüğü 80 derece. Stress testleri stabil. 80 derecede işlemci zarar görmez.
Rdr2, cyberpunk gibi oyunlarda takılıcam stok fanla sorun olur mu zarar görürmüyüm ?önümüzdeki aylarda bir soğutucu almayı düşünüyorum soğutucu öneriside alabilirim.

Stok fan yetersiz kalır hocam. SE 214-XT gibi bir soğutucu şart. Tabii undervolt yapılıp PBO kapatılırsa stok fan ile bir nebze kullanılabilir ama SE 214-XT gibi bir soğutucu kesinlikle şart.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı