Çözüldü Ryzen 5600X 97 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

karakutu132

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
asus tuf 3070 ti
Anakart
asus 350 pc mate
Sistemim Windows 11, Ryzen 5 5600X, ASUS TUF 3070 Ti, ASUS B350 anakart, 16 GB RAM nedenı anlamadıgım sekılde ıslemcım oyunlarda 97 derece oluyor. Yardım edebılecek var mı? Sırf bu yuzden bin TL vererek kasa aldım, 6 fanı var gene aynı hiçbir şey değişmedi ternal macununu yenı degıstırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim Windows 11, Ryzen 5 5600X, ASUS TUF 3070 Ti, ASUS B350 anakart, 16 GB RAM nedenı anlamadıgım sekılde ıslemcım oyunlarda 97 derece oluyor. Yardım edebılecek var mı? Sırf bu yuzden bin TL vererek kasa aldım, 6 fanı var gene aynı hiçbir şey değişmedi ternal macununu yenı degıstırdım.

cvp yazan herkeze teşekkür ederim sorun CBS imiş

Cevap yazan herkese teşekkür ederim sorun CBP imiş
Bu bir sorun değil işlemcinin performansını kısıtlıyorsunuz. Mesela r7 5800x işlemcim var stress testinde 90°lere çıkıyor ancak CBP ile maksimum 60. Hangisini tercih edersin derseniz elbette açık halini ben bu işlemciyi r5 3600 düzeyinde kullanacaksam neden aldım ki?

Elinizde stok fan var ise CBP kapatmak mantıklı ancak dediğim gibi işlemcinizin asıl performansını almıyorsunuz. Yakın zamanda daha iyi bir soğutma edinin.

Bu bir sorun değil işlemcinin performansını kısıtlıyorsunuz. Mesela r7 5800x işlemcim var stress testinde 90°lere çıkıyor ancak CBP ile maksimum 60. Hangisini tercih edersin derseniz elbette açık halini ben bu işlemciyi r5 3600 düzeyinde kullanacaksam neden aldım ki?

Elinizde stok fan var ise CBP kapatmak mantıklı ancak dediğim gibi işlemcinizin asıl performansını almıyorsunuz. Yakın zamanda daha iyi bir soğutma edinin.
sogutma oneriniz var mı? dediğinizde haklısınız

Cevap yazan herkese teşekkür ederim sorun cbs imiş.
İşlemci performansından feragat ediyorsunuz şu an. Voltaj düşürüp Cinebench testi yaparak size en uygun sıcaklığı ve işlemci performansını bulabilirsiniz. Fakat daha önce hiç voltaj düşürmediyseniz şu videoyu izleyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı