Ryzen 5800X ve RTX 3080 sistem elektrikler gitmiş gibi kapanıyor

Wargnerm

Zeptopat
Katılım
27 Mart 2024
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim bileşenlere ek Corsair hx 850 Power Supply kullanıyorum, ağır oyunlara girdiğim zaman örneğin BF 2042 3-4 dk oynadıktan sonra elektrikler gitmiş gibi kapanıyor sonrasında açılmıyor, ancak Power'in tuşunu aç kapa yapınca açılıyor. OCTT Power testi yaptım 1 saat boyunca hiçbir sıkıntı olmadan tam kapasitede çalışıyor ama oyunda gidiyor. Sizce sorun ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'da sorun olsa Power testinde kapanır, sizde ekran kartına giden güç tarafında temassızlık gibi bir sorun var gibi, PSU'nun aç kapa yapmadan açılmaması da bu tarz bir sorun olduğunu belli ediyor, PSU yetersizliğinde sistem kapanır kendi geri açılır.

FurMark testinde kapanma ihtimali daha yüksek.
Hocam furmark açtım 2k 8x msaa 10dkdır çalışıyor tık yok nasıl bir iş bu anlamadım
 
Bilgisayarı kullanırken kasaya fiziksel temasta bulunduğunuzda da (yanlışlıkla ayağınız çarpması gibi) bu tarz bir problemle karşılaşabilirsiniz prizlerin sağlamlığını tekrar bir gözden geçirebilirsiniz benzer bir sorunu monitörümde yaşamıştım klavyeye sert bastığım zaman ekran kapanıyordu, sorun prizdeymiş. :D
 
Hocam PSU fanının içine boşta olan kablolardan biri girmiş fanı dönmüyormuş onu çıkarınca PC normale döndü PSU masrafından kurtulmuş oldum :)

Bu durumda OCCT testinde dayanıp, oyuna girdiğinizde kapanması biraz anlamsız oluyor, fan dönmüyorsa PSU ısıdan dolayı her türlü kapanır, ayrıca o PSU'da fan stop özelliğide olabilir, siz sorunu tekrar yaşarsanız soketleri kontrol edin.
 
Son düzenleme:
PSU arızası bu. OCCT testinde kapanmaması kafanı karıştırmasın. Program tam yük altına sokarken oyunlarda sürekli yükselen düşen güç gereksinimi oluyor, PSU da buna cevap veremeyince kapanıyor durum bu.
 

Geri
Yukarı