İnceleme Ryzen 5800X ve RTX 3080 Ti Custom sıvı soğutma inceleme ve sıcaklık testleri

Olabilirdi kesinlikle. Sağlık olsun.
Hocam ben size söyleyeyim dönüp dolaşıp o sıvı metali illa süreceksiniz. Bende kaç hafta düşündüm sürmeden önce aldım sıvı metali sonra iade ettim sonra tekrar aldım falan en sonunda sürdüm. Şimdi custom'ı bozdum ve ekran kartının hava soğutucusunu taktım tekrardan, hava soğutmaya da sıvı metal sürdüm çünkü neden olmasın.

Ben ucundan dönmüştüm zaten. Uzun vade de işlemci üzerindeki yazıların silindiği söylendi. Bu durumda da satacak olduğumda vs problem oluşturabileceği için vazgeçtim açıkcası. İşlemci bloğuna zarar verir mi vs derken vazgeçtim.

İşlemciye sürmek boş iş zaten, çünkü işlemcinin çekirdeğine direk süremiyorsun, işlemcinin üstündeki ısı dağıtıcısına sürüyorsun, O ryzen 7 5800x yazan gri metal şey ısı dağıtıcısı oluyor işlemcinin üstünde duran. O ısı dağıtıcısı zaten çok iletken bir madde o yüzden sıvı metal pek iş yapmaz. Ancak ekran kartı çekirdeğinin üstünde ısı dağıtıcısı olmadığı için direk çekirdeğe sürdüğün için çok daha efektif oluyor.

Sistem çok iyi olmuş, elinize sağlık. Özellikle 400W çeken RTX 3080 Ti'ın 55 dereceyi geçmemesi muazzam. Ancak işlemci sıcaklığı biraz yukarıda kaldı sanırım. Bunun nedeni nedir?
Videoları çekerken MSİ Afterburner kullandım. O da işlemciye yükleniyor. Videoyu açtığım an 3 ile 5 derece arası oyunlarda ısıyı arttırdı. Ondan kaynaklı yüksek kaldı biraz, onu konu içinde belirtmiştim. Bir de 5800X sıcaklık konusunda zapdedilebilen bir işlemci değil. Başka forumlarda da araştırdığım kadarıyla hep bu şekilde sıcaklıklar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…