Ryzen 7 1700 ve GTX 1070 144 Hz sistem takılma sorunu

ITorstein

Kilopat
Ben parça parça bir sistem dizdim, sistemi aşağı bir yazayım önce ;

Ryzen 7 1700
Asus Dual 8 GB 1070 ekran kartı
Gskill Aegis 8 GB 2400 MHz RAM
Asus 350F rog strix anakart
Benq XL2411 144 Hz 1ms monitör

Sorunum şu ki monitörü yeni aldım, PUBG tarzı oyunlarda ara ara takılmaya başladı.

Ayrıca bu sistem size göre nasıl bir sistem?

Son düzenleyen: Moderatör:
8 Gb RAM kullanıyorsun. Belki bundan kaynaklı bir problem olabilir.Dual mi single mı?Bunun dışında sanal bellek ayarlarını elle yapmak mantıklı olabilir.İşlemci darboğazı yapacağını sanmıyorum.Sorun RAM yetmemesi ya da HDD den kaynaklı olabilir.

Sistem gayet güzel, Ryzen için RAM önemli olduğu için daha yüksek frekans daha iyi olurdu ama aynı hatayı ben de yapmıştım onun dışında oldukça iyi. Problemin kaynağı büyük ihtimalle RAM, aynısından bir tane daha alıp çift kanal yaparsan problemin çözüleceğini düşünüyorum çünkü aynı sorunu ben de yaşamıştım ve bu şekilde düzeldi.
Eğer RAM'in çift kanal 8 GB ise ve 8 GB'ye yakın kullanımın yoksa sorun büyük ihtimalle başka bir sebeptendir.

HDD den sanmıyorum, 1tb hdd, 180 gb ssd var bilgisayarımda, bende ramden olacağını tahmin ediyorum tek kanal 8 gb ram var. 3000+ mhz lik 8x2=16 şeklinde ram yapmayı düşünüyorum.

Sistem süper spor araba gibi ama RAM'ler bu arabaya 14" sac jant gibi durmuş.
2*8gb 3200mhz olarak dual kit takarsan harika olur.
bir kaç sitede indirim kovala, 3000 lerle aynı yada 50 TL gibi bir farka bulabilirsin.

Sistem süper spor araba gibi ama RAM'ler bu arabaya 14" sac jant gibi durmuş.
2*8gb 3200mhz olarak dual kit takarsan harika olur.
bir kaç sitede indirim kovala, 3000 lerle aynı yada 50 TL gibi bir farka bulabilirsin.
Sorun büyük ihtimal ile RAM ile alakalı bir çok konuda tek slot RAM ekran kartı ve işlemci darboğazına neden olmakta.single ve dual 8 arasında bile ciddi farklar oluşabiliyor. RAM MHZ değerleri düşük fakat darboğaz nedeni değil.Sadece performansını düşürüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı