Ryzen 7 1700X O.C. ve CPU Sıcaklığı

Madem öyle neden herkes stabil en küçük değeri bulmaya çalışıyor? Sizinle aynı fikirde değilim hocam.
Herkes dedigin kim mesela? Ben atari, amiga, commodore zamanindan beri bilgisayar kullaniyorum elektronik ile ugrasiyorum ilk defa senden duydum stabilite icin islemci voltajı dusurmek gerektigini. Herkes yapiyo demek yapilan islemin dogru oldugu anlamina gelmez bence. Yine de senin tercihin..

Yalnızca 1.375V değerini değiştirmem yeterli olacak mıdır?

Override CPU NB/SoC Voltage: 1.1375V

Bu değeri değiştirmem gerekiyor mu? Çünkü pek çok videoda CPU+RAM O.C.'u yapıyorlar ve genellikle CPU ile ilgili pek çok ayarla oynuyorlar. Neyi ne kadar oynamalıyım nasıl bilebilirim onu bilemiyorum.

CPU Core Voltage ayarını kısmanızı öneririm. Ayrıca yanlışım varsa lütfen bilgilendirin Nb/Soc Kuzey köprüsü değil mi ? Köprüye neden voltaj veriyoruz ki ? Bende OC yapıyorum hiç NB yükseltme ihtiyacı duymadım.

Madem öyle neden herkes stabil en küçük değeri bulmaya çalışıyor? Sizinle aynı fikirde değilim hocam.

Herkes dedigin kim mesela? Ben atari, amiga, commodore zamanindan beri bilgisayar kullaniyorum elektronik ile ugrasiyorum ilk defa senden duydum stabilite icin islemci voltajı dusurmek gerektigini. Herkes yapiyo demek yapilan islemin dogru oldugu anlamina gelmez bence. Yine de senin tercihin..

Uzun zamandır yoktum kusura bakmayın cevaplarınızı göremedim. Aşağıda bir soru soracağım rica etsem görüşünüzü söyler misiniz?

CPU Core Voltage ayarını kısmanızı öneririm. Ayrıca yanlışım varsa lütfen bilgilendirin Nb/Soc Kuzey köprüsü değil mi ? Köprüye neden voltaj veriyoruz ki ? Bende OC yapıyorum hiç NB yükseltme ihtiyacı duymadım.

Açıkçası bir nedensellik aramadım. İzlediğim 2-3 kişi aynı şeyi yapmış bende aynısını yaptım. Fakat garip bir problem yaşadım. Sistem yük altında 20 dakika tutunca ısınsa da cevap vermeyi kesmiyordu fakat sistemi uzun süre afk bırakırsam (uyku modu kapalı olduğu için sadece ekran kapatma açık) ekran kapanıyor fakat klavyeden tuşa basınca ya da mouse'u hareket ettirince reaksiyon vermiyordu.Bu yüzden O.C. ayarlarını BIOS'tan sıfırladım.

Yeni bir video izledim. Arkadaş videoda BIOS'a girip 4100 MHz O.C. değerini tanımlıyor geri kalan her şeyi auto'da bırakıyor. PC açılınca Ryzen Master programını açarak voltage değerlerini PC açıkken veriyor. Bu doğru bir hareket mi?

YouTube

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı