Uğur POLAT
Kilopat
Daha fazla  

Ben üniversitede derslerde kullanmak ve büyük hobim olan oyun oynama ve grafik tasarımı için gerekli olan bilgisayarımı sonunda yüksek mertebeden(aile  ) alınan kararlar ile toplamaya karar verdim.
) alınan kararlar ile toplamaya karar verdim.
Öncelikle belirtmem gerekir ki alacağım ürünler arasında monitör ve ekran kartı yok.
Ekran kartımı piyasa düzeldikten sonra (inşallah ) almayı planlıyorum. Ayrıca klavye, mouse gibi ürünler de mevcut değil. Bununla beraber işletim sistemi olacak fakat 100 liraya satılan kodlardan almak istemiyorum ne yalan söyleyeyim. Ayrıca güvenlik yazılımı önerilerinizi de alabilirim.
) almayı planlıyorum. Ayrıca klavye, mouse gibi ürünler de mevcut değil. Bununla beraber işletim sistemi olacak fakat 100 liraya satılan kodlardan almak istemiyorum ne yalan söyleyeyim. Ayrıca güvenlik yazılımı önerilerinizi de alabilirim.
Şimdi gelelim benim kararını verdiğim parçalara:
Kasa olarak MidATX veya FullTower alma konusunda kararsızım. Minimalist bir insanım denilebilir. Gösterişi de pek fazla sevmem. Bu nedenle Corsair 400C olarak düşünmüştüm. Fakat 600C aklımı çelmedi diyemem. Sizce bu ikisi arasında ne gibi üstünlükler veya düşük kalan taraflar vardır? Ayrıca başka marka önerilerinizi bekliyorum.
PSU burada ise bu sisteme daha sonra minimum olarak bir GTX1080 veya Vega64 seviyesi ekran kartı takmayı planlıyorum. Yeni seri çıkarsa ise aynı fiyat aralığında bir kart alacağım tabi ki piyasaları düzelirse. Sizden böyle bir sisteme ne kadarlık PSU yeterli olabilir cevabını ve marka önerisi bekliyorum.
İşlemci soğutucu aman aman O.C. sevdalısı değilim hatta sadece AMD'nin kendi sunduğu turbo değerlerini kullanacağım. Ben bir Corsair H100i düşünmüştüm. Sizce neler işimi görebilir? Bu parçalar 9 veya zorlarsak 10 bin lira barajını geçmezse sevinirim.

Öncelikle belirtmem gerekir ki alacağım ürünler arasında monitör ve ekran kartı yok.
Ekran kartımı piyasa düzeldikten sonra (inşallah
Şimdi gelelim benim kararını verdiğim parçalara:
- CPU: Ryzen 1800X
- MOBO: Asus Crosshair Hero VI X370
- RAM: Gskill Trident Z 32GB CL16 3200MHz
- Harddisk: WD 4TB SATA III RED NAS (4TB bana yeterli olur diye düşünüyorum. Fakat yine de önerilerinize açığım.)
- SSD: Samsung 850Evo 500GB (Yine önerilerinizi bekliyorum.)
Kasa olarak MidATX veya FullTower alma konusunda kararsızım. Minimalist bir insanım denilebilir. Gösterişi de pek fazla sevmem. Bu nedenle Corsair 400C olarak düşünmüştüm. Fakat 600C aklımı çelmedi diyemem. Sizce bu ikisi arasında ne gibi üstünlükler veya düşük kalan taraflar vardır? Ayrıca başka marka önerilerinizi bekliyorum.
PSU burada ise bu sisteme daha sonra minimum olarak bir GTX1080 veya Vega64 seviyesi ekran kartı takmayı planlıyorum. Yeni seri çıkarsa ise aynı fiyat aralığında bir kart alacağım tabi ki piyasaları düzelirse. Sizden böyle bir sisteme ne kadarlık PSU yeterli olabilir cevabını ve marka önerisi bekliyorum.
İşlemci soğutucu aman aman O.C. sevdalısı değilim hatta sadece AMD'nin kendi sunduğu turbo değerlerini kullanacağım. Ben bir Corsair H100i düşünmüştüm. Sizce neler işimi görebilir? Bu parçalar 9 veya zorlarsak 10 bin lira barajını geçmezse sevinirim.