Ryzen 7 2700X düşük GPU kullanımı

Arda Tuğsat

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği / İskenderun Teknik Üniversitesi / Öğrenci
Merhabalar, öncelikle sistem parçalarım Ryzen 7 2700X - RX 5700 XT - 2x8 16 GB 2400 MHz RAM çift kanal çalışıyor. 600W 80+ PSU - Wraith Prism RGB işlemci soğutucusu - ASUS B450F GAMING II anakart kullanıyorum.
CPU voltage = 1.3.
Frekans = all Core 4000 MHz.
Sorunum şu ki oyunlarda ekran kartı kullanımım 1080P çözünürlükte %60-%78 arasında kalıyor. İnternetteki testlerde %80-%90 arası gözüküyor. Bu durum rahatsız edici oldu. Sizce sorun hangi parçanın yetersizliğinden kaynaklanıyor ve neler yapabilirim?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin %100 olup ekran kartın %70 lerde kalıyorsa darboğaz vardır. Ama işlemcin %100'lere yaklaşmıyorsa bir sıkıntı yoktur. Ekran kartı çalışmak istemiyor olabilir. Mesela Knight Online'da %30'larda takılıyor benimki.

Arkadaşlar Battlefield 5 oyununda RX 5700 XT internette 140+FPS olarak gözüküyor ama ben ortalama 80-90 alıyorum.
İşlemcin %100 olup ekran kartın %70'lerde kalıyorsa darboğaz vardır. Ama işlemcin %100'lere yaklaşmıyorsa bir sıkıntı yoktur. Ekran kartı çalışmak istemiyor olabilir. Mesela Knight Online'da %30'larda takılıyor benimki.

İşlemci kullanımı %100'e yakın bile değil. Sıkıntı ekran kartınında %100'e yakın olmamasından kaynaklanıyor.
Hangi oyunda oluyor bir de görüntü ayarlarınız hangi seviyede.

Oynadığım bütün oyunları 1080P çözünürlükte en yüksek grafik ayarlarında açıyorum.

RAM frekansından dolayı bile olabilir. Ryzen işlemcilerde RAM frekansı çok önemli, RAM yüzünden işlemcinin performansı düşük olunca diğer değerler de etkileniyor. İşlemci kısıtlanmayıp biraz daha yüksek performansta çalışırsa FPS artacağından dolayı ekran kartı, daha yüksek FPS vermek için kullanımını artıracak.

Arkadaşlar Battlefield 5 oyununda RX 5700 XT internette 140+FPS olarak gözüküyor ama ben ortalama 80-90 alıyorum.

İşlemci kullanımı %100'e yakın bile değil. Sıkıntı ekran kartınında %100'e yakın olmamasından kaynaklanıyor.

İnternetteki testlerde genelde 3200 MHz ara sırada 3600 MHz RAM'ler ile testler yapılıyor fark oradan kaynaklanıyor olabilir. Bir de GÖrüntü ayarlarında ince ayarlarda mevcut

Peki güç kaynağından dolayı bir sıkıntı olabilir mi? 600W 80+
Anlık olarak Cinebench R23 tek çekirdek testi çalıştırıyorum. Bitince sonucu buraya yazarım.

Anlık olarak Cinebench R23 tek çekirdek testi çalıştırıyorum. Bitince sonucu buraya yazarım.
Aynı şekilde 2700X kullanmaktayım. 3.95 GHz CPU, 3466 MHz bellekler ile 1020-1050 arası puan alıyorum. Buna göre ilk karşılaştırmayı yapabilirsiniz. 3.7 GHz frekansında ise 850-900 arası bir şeydi puan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı