Ryzen 7 2700X ve RTX 2080 Sistem Toplama

athr.ms

Decapat
Merhaba sosyal ailesi,

Yakın bir zamanda nasip olursa elime para geçecek, bu yüzden güzel bir bilgisayar toplamak istiyordum. Güzel ve bütçeme uygun bir bilgisayar toplayabilmek için elime biraz araştırma fırsatı geçti ve aylarca düşündüm. Sonunda böyle bir liste çıktı karşıma ve sizinle bunu paylaşmak istiyorum,
  • AMD Ryzen 7 2700X 3.70 Ghz 20MB AM4 12nm İşlemci
  • Gigabyte X470 AORUS Gaming 7 WIFI AMD X470 Soket AM4 ATX Anakart
  • G.Skill 16GB(2x8) Trident Z RGB Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram
  • Gigabyte GeForce RTX2080 Windforce OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  • Seagate 2TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST2000DM006) Harddisk
  • Samsung 500GB 970 Evo NVMe Okuma 3400MB-Yazma 2300MB M.2 SSD (MZ-V7E500BW)
  • Corsair 850W RMx Serisi 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
  • Acer 27" Predator XB271HUAbmiprz 1ms 165hz HDMI,DPPort 2K G-Sync Gaming Monitör
ve izninizle, sorularım da olacak. Öncelikle,

Bu sistem uyumlu mudur? Eğer uyumluysa, bu sistem için kasa önerilerinizi almak isterim. Ryzen 7 2700X'in kendi soğutmasını kullanacağımdan ek bir soğutma almayacağım fakat, kasa için güzel fan önerilerinizi de almak isterim.

Şimdiden teşekkür ederim, sevgilerimle.

Bu sistem uyumlu mudur?
Evet uyumlu. Sistem çok güzel olmuş.
Eğer uyumluysa, bu sistem için kasa önerilerinizi almak isterim.
Türkiye'de var mı bilmiyorum ancak şu kasa bu sisteme çok iyi gider:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kasa için güzel fan önerilerinizi de almak isterim.
Noctua'nın fanlarına bakabilirsiniz. Oldukça kalitelidirler. Kasa Fanı Listesi - inventus

Aynı sistemi bende kullanıyorum. Sadece anakart ve ram farklı bende. Ve hali ile yeni kasa ve power supply aldım bugün yeniden eskisi yetmeyeceğini düşündüğüm için. Kendi açtığım konuda bana biri Arctic Bionix önermişti. Istersen bakabilirsin. Kasa olarak ben NZXT H500 aldım. Bütçen bu konuda biraz fazla ilse Cooler Master H500P Mesh panel olanına bak derim çok iyi derecede hava akımına ve kaliteye sahip bir urun. Hani benim bütçe yetse alacaktım. Diğer yandan Phanteks P350X düşünebilirsin orta halli bir bütçe var ise kasada.

Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim, ceza almıştım bu yüzden yazamıyordum.
Kasayı biraz daha araştırdım ve NZXT H700i modelini çok beğendim, şimdilik kasa olarak onu ekledim. Bu kasa hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce iyi bir seçim mi? Ayrıca fan olarakta Cooler Master markasının MasterFan Pro Air Balance RGB 120mm'lik 3'lü setini düşünüyorum. Bu fanlar güzel midir? Eğer daha iyi bir fan öneriniz varsa alabilirim. Ekran kartında ise Windforce seçtim soğutma açısından, ama tam emin değilim. Genel olarak düşüncelerinizi söyleyebilirsiniz, tekrardan teşekkür ederim.

Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim, ceza almıştım bu yüzden yazamıyordum.
Kasayı biraz daha araştırdım ve NZXT H700i modelini çok beğendim, şimdilik kasa olarak onu ekledim. Bu kasa hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce iyi bir seçim mi? Ayrıca fan olarakta Cooler Master markasının MasterFan Pro Air Balance RGB 120mm'lik 3'lü setini düşünüyorum. Bu fanlar güzel midir? Eğer daha iyi bir fan öneriniz varsa alabilirim. Ekran kartında ise Windforce seçtim soğutma açısından, ama tam emin değilim. Genel olarak düşüncelerinizi söyleyebilirsiniz, tekrardan teşekkür ederim.
RGB düşünüyor isen fanlarda NZXT alman o fanların önden görülmeyeceği anlamına geliyor. İllaki ben RGB istiyorum diyor iseniz bence bu kasaya led şerit koyun görsellik daha çok artacaktır. Ekran kartı konusunda bende ASUS DUAL RTX 2080 var sıkıntı görmedim,şuana kadar sadece güç konusunda yetersiz kaldım onu da buradan bir tavsiye ile bugün sipariş ettim. Çözülür diye umuyorum. RTX geleceğe yatırım gibi görünüyor çünkü. Ray tracing ve DLSS daha bir-çok oyunda görmediğimiz bir şey,hâl böyle olunca da 1080TI mi 2080 mi diye soru işaretleri geliyor akla. Kart konusunda iyi hava akımı olan bir kasada sıcaklık testleri olmadan birşey diyemem base clock hızları sonuçta arttirilabiliyor. Ama dediğim gibi o kasayı düşünüyor iseniz -bildigim kadarı ile içinde led var o kasanin- bu Arctic fanlardan öne alabilirsiniz, üst için de tek bir RGB fan alınabilir. Fakat en iyi görsel çözüm led döşemek olacaktır. RGB çoklayıcılar var 3 taneyi 1 e takabildiğin. Cooler Master'ın mesela 80-90 TL arasında bundan 1 tane alıp şeritlerini anakartın tek RGB çıkışına bağlarsın senkronize hepsi çalışır. 2. RGB çıkışına da üste ve arkaya takacağın fanları yine çoklayıcı ile bağlayıp tüm sistemi tek yazılımdan yönetebilirsin. Fan konusunda bilgili arkadaşlar elbet vardır. Ama benim önerim bu fanlardan alıp istediğiniz o kasaya led ile görsellik katmanız yönünde.

Kasa alınabilir. NZXT'in minimalist tasarımları çok hoşuma gidiyor. O kasa da galiba akıllı kasa olarak geçiyordu. Sistemin ses ve soğutma dengesini kullanımınıza göre ayarlıyordu. İncelemelerine bakabilirsiniz.

Kasa ile 4 tane dahili fan geliyormuş zaten. Ekstradan fan almanıza gerek yok. Ayrıca kasadaki RGB yeterli.
fan.PNG

Ekran kartının soğutmasının da gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Kasanızdaki hava sirkülasyonu da oldukça iyi görünüyor.

Önerileriniz için teşekkür ederim tekrardan.
Kesinlikle fanlar RGB olsun takıntım yoktur, sadece bir öneri üzerine eklemiştim ve sonradan düşündüğümde bana da mantıksız geldi sizin dediğiniz gibi "Zaten dahili fanlar geliyor niye ekstra fan alayım ki?" diye. Büyük ihtimalle, dahili fanları kullanacağım, görünüm çok sade olursa da onun için Zydar Bey'in dediği gibi ekstradan görüntü eklerim.

Bende ryzen 2700x ile gtx 1080 var. İşlemciden pek memnun kalmadım kendi soğutucusuyla çok ısınıyor. Ayın 19'unda i7 9700k satışa çıkacak. İntele geri dönüş yapacağım. Sizede onu tavsiye ederim sadece oyun oynayacaksanız.

Biraz geleceğe yatırım yapmak istiyorum ki RTX 2080 ile bu işlemci tam yatırım bence. Öneriniz için teşekkür ederim ama sanırım bu işlemciyi kullanacağım, çokta yoracağımı düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı