Ryzen 7 3700X FPS Drop Sorunu

MuzzyTrend

Decapat
Sayın arkadaşlar bir problemim var ilk defa böyle bir platforma soru soruyorum sorunumu bilen varsa yanıtlarsa sevinirim.
Yeni bir bilgisayar topladım, aşağıda yazdığım problemler oluşuyor.
GPU %1-5 kullanırken bile 55 60 derece arasında. Oyuna girdiğimde oyun fark etmiyor hepsi aynı sabit 75 - 80 arada bir görüyor.
CPU kullanımı ise %1-5KEN bile 50 60 derece + 4.2GHz frekans değerinde calışıyor sürekli oynuyor 2.5 oluyor 3.4 oluyor çok değişken.
Oyunlarda örneğin PUBG'de bir 100FPS oluyor bir 180FPS bir anda 60'lara düşüyor falan sürekli değişiyor.

Sistemim;

Ryzen 7 3700X.
Corsair Vengeance RAM 3000MHz.
Sapphire Nitro+ 5700XT ekran kartı.
Asus Prime B450-Plus AMD B450 AM4 DDR4 4400 Mhz ATX Anakart
650W 80Plus Power.

Bazı forumlarda ek programlar ile örnek:
ThrottleStop
Frekans değerini sabitleyince ısınmada oyunlarda ani FPS düşüşleri de geçtiğini söylüyor ama bende calışmıyor işlemci uyumlu değil diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayın arkadaşlar bir problemim var ilk defa böyle bir platforma soru soruyorum sorunumu bilen varsa yanıtlarsa sevinirim.
Yeni bir bilgisayar topladım, aşağıda yazdığım problemler oluşuyor.
GPU %1-5 kullanırken bile 55 60 derece arasında. Oyuna girdiğimde oyun fark etmiyor hepsi aynı sabit 75 - 80 arada bir görüyor.
CPU kullanımı ise %1-5KEN bile 50 60 derece + 4.2GHz frekans değerinde calışıyor sürekli oynuyor 2.5 oluyor 3.4 oluyor çok değişken.
Oyunlarda örneğin PUBG'de bir 100FPS oluyor bir 180FPS bir anda 60'lara düşüyor falan sürekli değişiyor.

Sistemim;

Ryzen 7 3700X.
Corsair Vengeance RAM 3000MHz.
Sapphire Nitro+ 5700XT ekran kartı.
Asus Prime B450-Plus AMD B450 AM4 DDR4 4400 Mhz ATX Anakart
650W 80Plus Power.

Bazı forumlarda ek programlar ile örnek:
ThrottleStop
Frekans değerini sabitleyince ısınmada oyunlarda ani FPS düşüşleri de geçtiğini söylüyor ama bende calışmıyor işlemci uyumlu değil diyor.

Dostum Driver'ları güncelle BIOS Update yap sorun gidebilir.

Aynı işlemciyle PUBG dahil çeşit çeşit oyun oynuyorum. Anakartım MSI b450 gaming plus max. Birbirine yakın anakartları kullanıyoruz, işlemci aynı.

BIOS'un güncelliğini kontrol edebilirsin ilk aklıma gelen (edit: etmişsin). Çünkü b450 lere bu nesil işlemcilerin desteği sonradan geldi, fabrikadan destekli çıkan serilerde bile kısa sürede BIOS güncellemeleri yayınlanmıştı.

İşlemciye yük bindirecek bir test çalıştırıp durumunu inceledin mi?

Aynı işlemciyle PUBG dahil çeşit çeşit oyun oynuyorum. Anakartım MSI b450 gaming plus max. Birbirine yakın anakartları kullanıyoruz, işlemci aynı.

BIOS'un güncelliğini kontrol edebilirsin ilk aklıma gelen (edit: etmişsin). Çünkü b450 lere bu nesil işlemcilerin desteği sonradan geldi, fabrikadan destekli çıkan serilerde bile kısa sürede BIOS güncellemeleri yayınlanmıştı.

İşlemciye yük bindirecek bir test çalıştırıp durumunu inceledin mi?
pubg warzone gta felan sorun aynı biosu tekrar kontrol ettim bios güncel diyor :/

Aida64 ile cpu benchmark larını yapabilir misin?

Yani bende frekans 3.92 - 4.05 civarında geziyor o kadar düşüp çıkmıyor. Acaba ekran kartının kaç W çektiğini kontrol ettin mi?

Ben de 5700xt aldım xfx thic iii, PSU bende de 650W 80+ var fakat bu ekran kartının görünenden daha fazla W değerlerini çekebildiğini söylüyor bazı test edenler. Belki işlemciye taktığın güç kablosuyla ekran kartına girdiğin pinlerden birisi bile aynı hattaysa ondan olabilir. Aklıma bu geldi birde kontrol edebileceğin.

Bende kara kara düşünüyorum PSU sorun çıkar mı? diye...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı