Ryzen 7 3700X MHz dalgalanması

Fatih un

Hectopat
Merhabalar, Ryzen 7 3700X kullanıyorum. Konu başlığında da belirttiğim gibi şu ana kadar işlemciyi kullandığım 3 aylık süreç içerisinde son 1 ayda 3 sefer bilgisayarı ilk açtığımda işlemci hızında düşüş yaşıyorum. En düşün frenkansı 3.6 olan işlemci 2.4 0.9 1.7 gibi frekanslarda geziyor aşırı kasma takılma oluyor bilgisayarımda. Anakartımda işlemci güç girişi 8 artı 4 pin ve 2 bağlantı da takılı. Bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun düzeliyor. Hiçbir zaman reset attığımdan sonra tekrar etmedi. Bunun sebebi ne olabilir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
1579191311617.png

@Recep Baltaş yardımlarını bekliyorum abi gerçekten kafam karıştı ve anlam veremiyorum.
Deli gibi kasma oluyor bu şekilde çalışırken bilgisayarı resetliyorum veyahut nihai performanstan başka bir güç moduna alıp tekrar eski haline çeviriyorum düzeliyor.Fakat sebebini bulamadım.

Dosya Ekleri

• işlemci sck.PNG
    işlemci sck.PNG
    30,8 KB · Görüntüleme: 49
  • sck2.PNG
    sck2.PNG
    26,6 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı