Ryzen 7 3700X sistem donma problemi

Evet değerler gayet normal görünüyor. Düşünüyorum da aklıma başka bir şey gelmiyor. Temiz bir format atmayı denedin mi hiç ?
Sırada temiz windows kurulumu var onu akşam yapabilirim. Değişiklik olursa sonuçlarını paylaşırım.

Her zamanki gibi oyumu Sapphire'den yana kullanacağım. Başka kartla deneyin ilk iş.
Başka bi ekran kartıyla denemem çok mümkün görünmüyor elimde yok çevremde kullananda yok. Windows kurulumundan sonra artık neyden şüphelenebilirim bilmiyorum.
Ama dediğim gibi windowsun açılmasını 5 dk fazladan beklersem hiç birşey yapmadan problem olmuyor.

Bunu demek istedim ama linç edilirim diye korktum.
Sapphire için hiç sorunlu bir ekran kartı olduğunu duymamıştım.
Her zamanki gibi oyumu Sapphire'den yana kullanacağım. Başka kartla deneyin ilk iş.
Keza videolarınızda da hiç denk gelmedim ve RX 5700 XT konusunda en iyisi diye görüdüm her yerde ve o yüzden aldım.

Ekran kartından şüphelenmem gerekiyor mu gerçekten.
Sapphire tavsiye etmiyorum. Sapphire bugüne kadar gördüğüm arıza oranı en yüksek ekran kartı markası. Bunu her daim söyleyebilirim. Aksini iddia eden Sosyal'de benimle 10 yıl vakit geçirsin.
Bunu şu an duydum ve aldığıma inşallah pişman olmam. Değişim zamanıda geçti. Peki Sapphire karttan olduğunu nasıl anlayabilirim o konuda bir fikriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sapphire için hiç sorunlu bir ekran kartı olduğunu duymamıştım.
Ben ve benim gibiler Sapphire'in sorun çıkartma olasığı yüksek bir marka olduğunu her zaman söyledik ancak forumun çoğunluğu her yerde Sapphire önermeye devam ediyor. 5700 XT alınacak ise MSI veya ASUS modellerini tercih etmeye çalışın.

İyi günler, arkadaşımın Monster marka laptopunda Adata SX8200NP isimli SSD var, laptopu alalı 1 yıl olmasına rağmen bilgisayarının kastığını ve LOL'de FPS düşüşü yaşadığını söylemesi üzerine MSI Afterburner programını kurdurdum ve birkaç ayar sonrası oyuna girip sisteminin FPS inin düştüğü sırada ekran görüntüsü alıp atmasını istedim, gönderdiği görselde sisteminde sıkıntı yoktu (bana göre) ancak aldığı FPS 1050Tİ ekran kartına göre düşüktü. Bunun üzerine Windows'un 1909 güncellemesini yapmadıysa yapmasını söyledim (Discord'dan ekran paylaşımı ile izliyordum. ), Ardından güncellemeyi indirirken sistemi kastı ve görev yöneticisinden SSD kullanım ekranını açmasını istedim, güncellemenin indiği esnada bile görev yöneticisindeki SSD bölümünde yazan "Ortalama Yanıt Süresi" nin 70MS'e kadar çıktığını gördüm (Şayet Çin'den aldığım 3 yıllık SSD'mde bu süreyi 7MS in üzerinde görmedim). Bu yüzden ben de oyumu SSD'den yana kullanıyorum.

İyi günler, arkadaşımın Monster marka laptopunda Adata SX8200NP isimli SSD var, laptopu alalı 1 yıl olmasına rağmen bilgisayarının kastığını ve LOL'de FPS düşüşü yaşadığını söylemesi üzerine MSI Afterburner programını kurdurdum ve birkaç ayar sonrası oyuna girip sisteminin FPS inin düştüğü sırada ekran görüntüsü alıp atmasını istedim, gönderdiği görselde sisteminde sıkıntı yoktu (bana göre) ancak aldığı FPS 1050Tİ ekran kartına göre düşüktü. Bunun üzerine Windows'un 1909 güncellemesini yapmadıysa yapmasını söyledim (Discord'dan ekran paylaşımı ile izliyordum. ), Ardından güncellemeyi indirirken sistemi kastı ve görev yöneticisinden SSD kullanım ekranını açmasını istedim, güncellemenin indiği esnada bile görev yöneticisindeki SSD bölümünde yazan "Ortalama Yanıt Süresi" nin 70MS'e kadar çıktığını gördüm (Şayet Çin'den aldığım 3 yıllık SSD'mde bu süreyi 7MS in üzerinde görmedim). Bu yüzden ben de oyumu SSD'den yana kullanıyorum.
Cevabınız için teşekkürler. Tam net bir sonuç alamayacağız anlaşılan deneyerek gitmemiz gerekecek. İkinci bir M.2 almayı düşünüyordum zaten yenisini aldığımda ana disk olarak onu kullanarak deneyebilirim belki.

Cevabınız için teşekkürler. Tam net bir sonuç alamayacağız anlaşılan deneyerek gitmemiz gerekecek. İkinci bir m2 almayı düşünüyordum zaten yenisini aldığımda ana disk olarak onu kullanarak deneyebilirim belki.
Ben de arkadaşım cihazı servise verdikten sonra sorunun kaynağını kesin olarak öğreneceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı