Ryzen 7 3700X sistem reset problemi

callish

Femtopat
Maalesef ne yaptıysam olmadı galiba sorun yazılımsal yeni topladığım PC'de 1080P Full ayarlarda reset atma sorunu var 10 dk frostspunk oynayınca kapanıyordu şimdi 1, 5 - 2 saat arlığına çıktı başka oyunda denemedim.
Sistem:
Ekran kartı: ASUS Dual RX5700 8 GB Evo Gaming GDDR6.
İşlemci: Ryzen7 3700X.
Anakart: Tomhawk b550.
Power: 750W 80Plus Gold sertifakalı High Power.
Nedendir bilmiyorum ilk defa PC topladım ne hibi eksiklik olabilir ekran kartını ASUS'un sitesinden de AMD'nin sitesinden de güncelledim işlemcim güncel fanı kontrol ettim sıkıntı yok termalimi yeniledim sıcaklık değeri oyun içinde 75'i geçmiyor ekran kartı sıcaklık değeri 66 - 67'de acil yardım lazım.
RAM: 16 GB 3200 MHz CL16.
Not: 6 egzoz fan 3 soğutucu fan var, işlemci stok fan Wraith Prism var.

Başka oyunlarda da dene. OCTT testine de sok bilgisayarı eğer orada da kapanırsa format atmayı deneyin. Formattan sonra testi tekrar edin ve hala sorun devam ediyorsa donanımsal olduğunu anlayabiliriz.

Hocam sizi hatırladım. Daha önce dediklerimi uygulamışsınız. Reset atma daha çok daha önce dediğim gibi PSU kaynaklıdır. Ekran kartı sürücü hataları daha çok siyah ekran, WattMan gibi hatalardır. Arkadaşların dediği gibi önceki sürüm sürücü ile deneyebilirsiniz. Kasa içi kablolamayı kontrol edin. Belki bir yerde oturmayan kablo olabilir. Hepsi normalse PSU çok kaliteli ama farklı bir PSU ile deneyin.

İkinci PSU ile de denedim aynı markanın 850 Watt olan PSU'nu denedim maalesef reset devam ediyor.

Hocam temiz bir kurulum yapın. Garanti olsun. Her şeyi en baştan yapmış olursunuz. Kafanız daha rahat olur. Olmazsa yine konu açarsanız yardımcı oluruz.

Bios güncelse işlemcinizi ve raminizi ilk olarak teknik servise gönderebilirsiniz... Düzelmezse ekran kartı ve anakarta sıra gelir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…