Ryzen 7 3700X ve RX5700 XT Sistem Açılmıyor

tanerenes

Centipat
AMD Ryzen 7 3700X 3,6GHz 36MB.
MSI MEG X570 Ace AMD.
Sapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT.
High Power 850W 80+ Gold 14CM fanlı tam modüler.
G.Skill Trident Z 32 GB (2x16 GB) 3200MHz DDR4 RAM F4-3200C16D-32Gtzr.
Adata XPG S50G 1TB 5000 MB-4400 MB/s M.2 PCI-e.

Önce tam toplama yaptım MSI MPG sekira 500X kasaya topladım. Anakart üzerendeki Power ışığı yanıyor ama başka hiçbir şey olmuyor. Tık bile yok. Sonra her şeyi söktüm. Uzay kasa yaptım ama aynı Power ışığı yanıyor ama basınca hiçbir aksiyon yok. Çıldıracağım 25 yıldır bu işin içindeyim böyle bir şey yaşamadım.

Akıl akıldan üstündür derler, ne oldu anlamadım.

Ne yapmalıyım neden açılmıyor?

20191219_195609.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'nun tüm kablolarını anakarttan çıkartıp, recep baltaşın yukarıdaki videosundaki gibi anakartı besleyen soketteki 3.4. girişleri kablo ile kısa devre ettim. hiç bir tepki yok.

işin kötüsü parçaları HB'den şahane cuma indiriminden aldım. en önce PSU geldi diğer parçalar parça parça geldi hepsi bugün tamalandı. yani 14 gün geçtiği için iade de olmuyor. servise gidecek demekki.

Deneyimleyen dostlar cevaplarsa sevinirim. PCU'da sorun olsa Anakart üzerindeki güç ışığı yanar mı? bu nasıl arıza anlamadım @Recep Baltaş ve @Ali Güngör dostum sizin yorumunuz nedir?

herkese çok teşekkür ederim.
20191219_195609Q.jpg

montajın son durumu bu. arkadaşların tüm önerilerini uyguladım. ana karttaki güç ışığının yanmasından bir adım öteye gidemedim.
Sanırım açtığım konuyu omuyan herkes PSU'nun arızalı olduğu yorumunu yapıyor. lakin anlamadığım, PSU arızasında anakart üzerindeki güç ışığı yanar mı?

NOT: Tüm parçalar yeni güvenlik bantlarını kendim açtım..
her şeyi topladım, kutuladım PSU yu da servisine götürmeye hazırladım son kez sadece anakart besleme kablolarını takıp 3. ve 4. çıkışı kısa devre ettim. güç verdim. hiç bir hareket yok. fanı filan dönmedi. bu durumda kesin PSU arızalı diyebiliyoruz değil mi?

Ama nasıl oluyor anakartı bağladığımda anakart üstündeki power ışığı yanıyor bunu bir türlü anlayamadım 🤔

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı