PSU'nun tüm kablolarını anakarttan çıkartıp, recep baltaşın yukarıdaki videosundaki gibi anakartı besleyen soketteki 3.4. girişleri kablo ile kısa devre ettim. hiç bir tepki yok.
işin kötüsü parçaları HB'den şahane cuma indiriminden aldım. en önce PSU geldi diğer parçalar parça parça geldi hepsi bugün tamalandı. yani 14 gün geçtiği için iade de olmuyor. servise gidecek demekki.
Deneyimleyen dostlar cevaplarsa sevinirim. PCU'da sorun olsa Anakart üzerindeki güç ışığı yanar mı? bu nasıl arıza anlamadım
@Recep Baltaş ve
@Ali Güngör dostum sizin yorumunuz nedir?
herkese çok teşekkür ederim.
montajın son durumu bu. arkadaşların tüm önerilerini uyguladım. ana karttaki güç ışığının yanmasından bir adım öteye gidemedim.
Sanırım açtığım konuyu omuyan herkes PSU'nun arızalı olduğu yorumunu yapıyor. lakin anlamadığım, PSU arızasında anakart üzerindeki güç ışığı yanar mı?
NOT: Tüm parçalar yeni güvenlik bantlarını kendim açtım..
her şeyi topladım, kutuladım PSU yu da servisine götürmeye hazırladım son kez sadece anakart besleme kablolarını takıp 3. ve 4. çıkışı kısa devre ettim. güç verdim. hiç bir hareket yok. fanı filan dönmedi. bu durumda kesin PSU arızalı diyebiliyoruz değil mi?
Ama nasıl oluyor anakartı bağladığımda anakart üstündeki power ışığı yanıyor bunu bir türlü anlayamadım