Ryzen 7 4800H + 1650 Ti sistem Mafia 3 Definitive Edition FPS düşük

İşletim sistemi
Windows 10

Feyzi Unal

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar.
Buna benzer tam birebir değil de konular açılmış baktım ama sorumun tam cevabını bulamadım. Şimdi ben bu günün tarihinde Mafia 3 Definitive Edition aldım -Epic Games'den- oyunu açtım yüksek ayarlda bana 45 FPS veriyor. Gerçi diğer konuları gördükçe halime biraz şükrettim ama merak ettiğim şu: Mafia 3'den çok daha ağır oyunlarda benm laptop çok daha iyi sonuçlar veriyor bana. Örneğin: Witcher 3'de her şey yüksek iken 70-80 FPS alabiliyorum. Bir de ben genelde işlemci Boost'umu kapalı tutarım çok ısınıyor diye gerçi Witcher 3'de bile Boost'un FPS etkisi olmamıştı zaten. Bu Mafia 3 CPU'yu çok kullanıyor demişler ben de açtım Boost'u ama FPS değişmedi. YouTube testlerinde hani çok düşük olmasa da benm Laptop'dan bir iki tık altta olan laptoplar da aynı FPS'yi vermişler oyunda. Merak ediyorum: Daha ağır sistem gerektiren oyunlarda daha iyi performans alırken bu oyun neden böyle? Bu optimizasyondan kaynaklı mı olmuş oluyor?

Lenovo Ideapad Gaming 3
Ryzen 7 4800H.
GTX 1650 Ti DDR6 4 GB.
2*8 Dual = 16 GB RAM 3200 MHz.
M2. SSD.
Windows 10.

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik ayarlarından MSAA'yı 2X yap ışıklandırma ve gölgeyi orta yap.

Mafia 1 remake'in oyun motoru Mafia 3'ün motoru. RTX 2070S'a sahip dost kayaoğlu bile zaman zaman droplar yaşıyordu MF1 remake oynarken. Sanırım oyunun optimizasyonu ile alakalı olabilir.

İzlediğiniz videolarla arada absürt fark yoksa çok takılmayın. Zira izlediğiniz videodaki değerlerin üzerine oyuna yeni gelmiş güncellemeler, eklentiler sonuç olarak zamanla daha düşük FPS almanıza neden oluyor.

İzlediğiniz videolarla arada absürt fark yoksa çok takılmayın. Zira izlediğiniz videodaki değerlerin üzerine oyuna yeni gelmiş güncellemeler, eklentiler sonuç olarak zamanla daha düşük FPS almanıza neden oluyor.
Benim tek takıldığım: Daha yüksek sistem gerektiren oyunlarda bundan çok daha iyi performans değerleri almamdı. Hani bu oyunu 40 fps ile oynamak garibime gitti.

Grafik ayarlarından MSAA'yı 2X yap ışıklandırma ve gölgeyi orta yap.

Mafia 1 remake'in oyun motoru Mafia 3'ün motoru. RTX 2070S'a sahip dost kayaoğlu bile zaman zaman droplar yaşıyordu MF1 remake oynarken. Sanırım oyunun optimizasyonu ile alakalı olabilir.
Mafia 1 remake sahip değilim ancak onunda test videolarında birebir mafia 3 ile aynı fps verdiğini gözlemledim. Birebir aynı yani dediğiniz gibi. Önerdiğiniz ayarları deneyeceğim şimdi gerçi bu mafia 3'ün low- hight arasında dahi fark yokmuş hatta low nedense gözüme çok daha iyi geldi benim 😂😂 Umarım drop, lag yaşamam.
İstersen MSI AFTERBURNER ile değerlerini kontrol edebilirsin ve Laptop şarja takılı değilken fps düşüşleri yaşanabilir
Zaten afterburner ile kontrol ediyorum, laptop tabi ki fişe takılı ama tasarruf modunda ya da işlemci boostu açık kapalı filan hiç fark etmiyor hep aynı fps değerini veriyor oyun. Düz bildiğin 40 fps. 50'yi filan görüyor ama ortalamasını alırsam 40 diyebilirim yani.

Mafia 1 remake sahip değilim ancak onunda test videolarında birebir Mafia 3 ile aynı FPS verdiğini gözlemledim. Birebir aynı yani dediğiniz gibi. Önerdiğiniz ayarları deneyeceğim şimdi gerçi bu Mafia 3'ün Low- hight arasında dahi fark yokmuş hatta Low nedense gözüme çok daha iyi geldi benim 😂😂 Umarım drop, lag yaşamam.

Zaten Afterburner ile kontrol ediyorum, laptop tabii ki fişe takılı ama tasarruf modunda ya da işlemci Boost'u açık kapalı falan hiç fark etmiyor hep aynı FPS değerini veriyor oyun. Düz bildiğin 40 FPS. 50'yi falan görüyor ama ortalamasını alırsam 40 diyebilirim yani.

Biraz ilginç bir durum o zaman.
İşlemci ve ekran kartı çok ısınıyor mu?

Her oyundaki aldığım ısı değerleri yine aynı. Gerçi İşlemci boostunu açar açmaz 94'e çıktı o bir şaşırttı beni. Witcher 3 de dahi 30dka gameplay de anca 90'na çıkmıştı işlemci. Gerçi Mafia 3 İşlemciyi sömürüyorlar demelerine rağmen işlemci boostumun açık kapalı olması fps etki etmedi o yüzden işlemci boostunu kapatcam zaten. 64 dereceyi geçmiyorum hiç bir oyunda kapatınca.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arkadaşta az çok aynı değerleri alıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arkadaşta az çok aynı değerleri alıyor.

Mafia remake ile mafia 3 tamamen aynı birebir performansı veriyor zaten aynen.
İşlemci 15 dakika oynamam da 97'yi gördü ısı olarak. İşlemci boostunu hemen kapadım ve ben hayatımda ilk defa bu laptop da bu kadar yüksek ısı değeri gördüm. Hwwmonitör'den işlemci kullanımına baktım da 16 tane çekirdek gözüküyor ve hepsi %50-%100 arası. Afterburner de açmayı beceremedim işlemci kullanımı. Gerçi açtım herhalde ama %20-30 arası gösteriyordu o.

Bir de oyunda hiç grafik yok zaten. Resmen çöp. Ayarlar en yüksekte olmasına rağmen sanki 2010 oyunu gibi bayağı çöp görüntüsü varmış bu oyunun. Hele araç sürerken o ekranında hafiften sallanması bilmiyorum ben oyunu nasıl oynayacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı