Ryzen 7 5700X alınır mı?

ShawWins

Hectopat
Daha fazla  
3 yıldır Ryzen 5 5600 kullanıyorum ekran kartım 7700XT bazen düşük FPS alıyorum FPS oyunlarda Warzone olsun BF6 cıktı onu oynarke nde bırkac drop soz konusu. Aşırı aman aman önemlı degıl oynatıyor ama bıraz eskıdıgı ıcın degısme kararı aldım ama neye geçsem bılmıyorum. Bu modelle karşılaştım hem fiyatı uygun hem de iyiye benzıyor kendımınkını de satıp almayı dusunuyorum, onerılerınızı de değerlendırırım.

Anakart: TUF Gaming B450M-Plus II.

Oyun konusunda aralarında öyle hissedilebilecek bir fark yok. Render/yayın ile uğraşıyorsanız tavsiye edebilirdim, sadece oyun konusu için gereksiz bir yükseltme olur. 5800X3D daha iyi bir seçim olurdu ama soğutucu masrafı çıkarabilir. Ben olsam biraz sabredip AM5'e geçerdim direkt.

İkinci el sorun yaratmayacaksa en iyi tercih 5700X3D olacaktır. Aynı setuplara sahibiz bende de 7700 XT var ve eski işlemcim de 5600 idi. Darboğaz yaratıyordu ve X3D işlemciye geçince hiç bir oyunda drop sorunu yaşamadım.

AM4 platformunda 5600 ve ustundeki butun islemcilerin X3D haric performanslari birbirlerine yakin. Ekran kartin 2K cozunurluk icin yeterli, eger 1080p monitorun varsa onu yukseltmeyi dusunebilirsin. Darbogaz sorunun ortadan kalkar, ileride ekran kartiyla beraber islemciyi hatta belki komple sistemi degistirebilirsin.

AM4 platformunda 5600 ve ustundeki butun islemcilerin X3D haric performanslari birbirlerine yakin. Ekran kartin 2K cozunurluk icin yeterli, eger 1080p monitorun varsa onu yukseltmeyi dusunebilirsin. Darbogaz sorunun ortadan kalkar, ileride ekran kartiyla beraber islemciyi hatta belki komple sistemi degistirebilirsin.
monitör kötü biraz vga vg27vq 165hz

2.el alacaksan düşünülebilir de R5 5600'den 5700X'e geçmek çoklu çekirdek harici pek de bir getiri sunmaz X3D'ye geçmediğin sürece.

5265'e onu alacağına elindeki anakart+RAM+işlemciyi sat 7500F ile AM5'e geç daha iyi.

Ya da az daha ekle diğer arkadaşların dediği gibi 2K'ya geçiş yap.

2.el alacaksan düşünülebilir de R5 5600'den 5700X'e geçmek çoklu çekirdek harici pek de bir getiri sunmaz X3D'ye geçmediğin sürece.

5265'e onu alacağına elindeki anakart+RAM+işlemciyi sat 7500F ile AM5'e geç daha iyi.

Ya da az daha ekle diğer arkadaşların dediği gibi 2K'ya geçiş yap.
şuan monitör arayışına geçtim ya :D

Şu an monitör arayışına geçtim ya :D

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi eğer soğutucuna güveniyorsa ufak overclock yapabilirsin. Ama bir gerçek var ki 5600 ile 7700XT'nin pek bir sıkıntı yapmaması gerekir.

Masraf etmeden önce denenebilirliği yüksek. İnternette hazır PBO ayarları falan yüksek ihtimal vardır onları deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı