Çözüldü Ryzen 7 5800X PC'de donma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

V_for_Vendetta

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımı toplayalı henüz 1 hafta oldu. Sistemi oyun için toplamadım yani herhangi bir yük söz konusu değil. Normal nette dolaşırken vs. ilk önce mouse takılıyor sonra tıkladığım yerlerde açılamama sorunu başlıyor ve mouse hareket etse bile hiçbir şeyi açamıyorum. Birçok şeyi denedim ancak hala sorun devam ediyor.

Sistem:
İşlemci Ryzen 7 5800X https://www.hepsiburada.com/amd-ryz...m4-islemci-p-HBV00001295AJ?magaza=Hepsiburada

Anakart ASUS ROG STRIX B550F ASUS ROG STRIX B550-F GAMING AMD B550 Soket AM4 Ryzen DDR4 4600MHz (O.C) Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Ekran kartı ASUS GT 1030 Asus geforce gt1030 gddr5 ekran kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Asus geforce gt1030 gddr5 ekran kartı uygun fiyat seçenekleri ile Vatan Bilgisayar'da

Güç kaynağı Corsair tx 750M 750W https://www.hepsiburada.com/corsair...9020131-eu-p-HBV00000A0XER?magaza=Hepsiburada

RAM Corsair Vengeance 2*8 3200 MHz 16 GB https://www.hepsiburada.com/corsair...m2e3200c16-p-HBV00000LWEJ7?magaza=Hepsiburada

SSD Samsung 980 Pro 500GB https://www.hepsiburada.com/samsung-980-pro-500gb-6900mb-5000mb-s-nvme-m-2-ssd-mz-v8p500bw-p-HBV000019MGGY?magaza=Laptopfırsatı

Kasa ASUS TUF GT501 https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-gt501-rgb-fanli-temperli-cam-usb-3-1-atx-eatx-oyuncu-kasasi-beyaz-p-HBV00000Y4ADN?magaza=Vizyon Bilgisayar

İşlemci soğutucu Cooler Master Hyper 212 COOLER MASTER HYPER 212 SPECTRUM 1x120MM Rainbow Led Fanlı İşlemci Soğutucu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

İşletim sistemi Windows 10 Home.

Nefret ediyorum bu kadar para ve emek harcayarak böyle sorun ile karşılaşınca. Birçok şey denedim olmadı olmadı olmadı bugün 4. kez dondu artık bıkkınlık verdi ne yapacağım? Yardımlarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki beklemedeyim inşallah bu arkadaşlardan birileri yardımcı olur.
bu sorun ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar...
@DjKedi Sorunu çözdüm 😁 usb ile çalışan mouse çıkardım eski kablolu bir mouse vardı onu taktım PC nasıl rahatladı anlatmam. Acayip iyi şu an,büyük ihtimal usb mouseden yapıyordu. Doğru tahmin etmişim. Eğer 2-3 gün daha yapmaz ise sorun çözülmüş demektir.
Senin adına sevindim dostum.

@Murat5038 @claus @Ma'at @Bora Dere
Çözerse olayı bu arkadaşlar çözer, hepsi bilgili tecrübeli, müsait olan gelirse muhtemelen sorununu çözer.
Yine aynı sorunu yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar 😕
PC'de ki sorunumu format atarak çözdüm. Yeni PC'ye ilk windows yükleme olduğu için sorunun yazılımsal olacağını düşünmüyordum ancak format atınca sorun ortadan kalktı.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba tarif ettiğinize benzer bir sorun yaşıyorum sanırım şimdi videousunu atıcam. Aynı problem mi yaşamıştınız? Bende format attım ama 1 ay sonra sorun tekrarladı. Özellikle 6600xt Ekran kartı ve Cooler Master Hyper 212 işlemci fanı alıp sisteme taktığımdan beri bu sorun dikkatimi çekmeye başladı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Merhaba tarif ettiğinize benzer bir sorun yaşıyorum sanırım şimdi videousunu atıcam. Aynı problem mi yaşamıştınız? Bende format attım ama 1 ay sonra sorun tekrarladı. Özellikle 6600xt Ekran kartı ve Cooler Master Hyper 212 işlemci fanı alıp sisteme taktığımdan beri bu sorun dikkatimi çekmeye başladı.

Evet aynı sorun. Sizin yine bilgisayarım dosyası filan açılıyor benim açılmıyordu neden kaynaklandığını bulabildiniz mi?

Ben Asus armoury crate programını kaldırdıktan sonra hiç sorun yaşamadım.

İşlemci soğutucu yüzünden mi olduğunu düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Ya şöyle ekran kartı ve işlemci soğutucusunu aynı zamanda taktım ve ondan sonra bu sorunu yaşamaya başladım o yüzden her ihtimali düşünüyorum ama soğutucuyla alakası olduğunu sanmıyorum zira işlemci sıcaklığım gayet iyi seviyede. Bilgisayara format atıp sıfırdan windows kuruldu, 20-25 gün herhangi bir sorun yaşamadım fakat dün tekrarlandı. Bende şimdi armoury crate programını kaldırdım. Bakalım bende de çözülecek mi. Sürekli tekrarlanan bir problem değil haftada bir defa bazen 10-15 günde 1-2 defa oluyor ve tamamen rastgele zamanlarda gerçekleşiyor. Eğer Armoury Crate i kaldırmama rağmen sorun çözülmezse -donanımları test ettiğimde herhangi bir sorun çıkmamasına rağmen- ekran kartı, ram, hdd, ve ssd yi teknik servise göndermek zorunda kalıcam gibi gözüküyor. Zaman geçtikte burada güncel durumu paylaşırım. Sizde eğer sorununuz tekrarlarsa ya da bir çözüm önerisi bulabilirseniz, burada bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. Zira forumlarda bizim yaşadığımız şekilde bir donma problemi yaşayan çok fazla kullanıcı bulamadım. O yüzden mümkün olduğunca iletişim halinde olmakta fayda var.

Ya şöyle ekran kartı ve işlemci soğutucusunu aynı zamanda taktım ve ondan sonra bu sorunu yaşamaya başladım o yüzden her ihtimali düşünüyorum ama soğutucuyla alakası olduğunu sanmıyorum zira işlemci sıcaklığım gayet iyi seviyede. Bilgisayara format atıp sıfırdan windows kuruldu, 20-25 gün herhangi bir sorun yaşamadım fakat dün tekrarlandı. Bende şimdi armoury crate programını kaldırdım. Bakalım bende de çözülecek mi. Sürekli tekrarlanan bir problem değil haftada bir defa bazen 10-15 günde 1-2 defa oluyor ve tamamen rastgele zamanlarda gerçekleşiyor. Eğer Armoury Crate i kaldırmama rağmen sorun çözülmezse -donanımları test ettiğimde herhangi bir sorun çıkmamasına rağmen- ekran kartı, ram, hdd, ve ssd yi teknik servise göndermek zorunda kalıcam gibi gözüküyor. Zaman geçtikte burada güncel durumu paylaşırım. Sizde eğer sorununuz tekrarlarsa ya da bir çözüm önerisi bulabilirseniz, burada bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. Zira forumlarda bizim yaşadığımız şekilde bir donma problemi yaşayan çok fazla kullanıcı bulamadım. O yüzden mümkün olduğunca iletişim halinde olmakta fayda var.
İletişim halinde kalırız sorun olmaz. Benim şimdi hiç bir sorunum yok Allah'a şükür. Dediğim gibi o programı kaldırdıktan sonra bitti.

Aynı sorunu yaşamaktayız ben sorunu bahane edip M.2 SSD aldım ve ona yeni kurulum yaptım 2 hafta kadar sonra tekrarladı. Sebebini bilmiyorum ama Windows'un kurulu olduğu disk yüzünden olmadığı aşikar. Ben de ekran kartımı falan servise yollamayı düşünüyorum garantileri bitmeden ama çok büyük ihtimalle sorun yok deyip geri gönderecekler hele ki çip krizi varken.

ASUS ROG STRIX RTX 2060 OC ekran kartı.
MSI X570-A Pro anakart.
Crucial Ballistix 2x8 300MHz DDR4 RAM.
Ryzen 7 3800X işlemci.
WD 500GB Blue SN570 SSD (işletim sistemi)
Samsung 850 EVO 500GB SSD.
Sistem özelliklerini yazar mısın, ayrıca Armoury Crate yüklü mü sende.

Hayır o programı bilgisayarıma hiç yüklemedim.

Armoury Crate'i sildiğimden beri bu sorunu yaşamadım. Ama bu süreçte yaptığım tüm işlemler şunlar;
1-Armoury Crate uygulamasını silmek (sende benzer bir uygulama yüklüyse onu sil)
2- Chipset Driverını ve diğer sürücüleri güncellemek
3- Hali hazırda yüklü olan Realtek HD Audio Driveri silip Anakartın sitesinden güncel olanı kurmak
4- CMD ekranında DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu çalıştırmak. ( Bunu yaptığımda bazı hasarlı dosyalar bulmuş ve onarmıştı)
5- CMD ekranında sfc / scannow komutunu çalıştırmak.
6- Windows'u güncel tutmak
7- Virüs taraması yapmak
1 ayı geçti daha yaşamadım. Bundan sonra olur mu bilmiyorum. Olursa yazarım.
Eğer bütün bunlara rağmen sorunun çözülmezse -ki SSD alıp ona yeni kurulum da yapmışsın- yapacağın tek işlem parçaları garantiye göndermek olacak. Ama öncesinde yazılımsal olma durumunu dikkate alarak her ihtimali denemelisin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı