Ryzen 7 5800x3D Ryzen Master ile Curve Optimizer kilitli görünüyor

combat212

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2020
Mesajlar
8
Merhaba,

Yeni topladığım sistemde Ryzen 7 5800x3D var. Ryzen Master ile Curve Optimizer yapmak istiyorum fakat sanırım bu işlemcide overclock kilitlenmiş. BIOS harici Ryzen Master üzerinden Curve Optimizer yapma şansım yok mu?

Teşekkürler.
 
Ryzen master ile daha yüksek performanslı olduğunu söylüyolar.
Böyle bir şey yok. Aksine BIOS ile yapılırsa programa ihtiyaç olmaz, format atılırsa da durur. Sonuçta o program açılana kadar UV etkin bile olmuyor.
 
Ryzen Master'da yapılan değişiklikler zaten BIOS'a da uygulanmıyor mu?
Hayır, programı açmadan değişiklikler işlemiyor. Ryzen Master esasında zaten OC yapman için değil hızlı ayarlamalar ile yapıp test etmen için bir araç.
 
İzlediğim bir videoya göre voltaj değerini 0.15 olarak düşürdüm. Sıcaklık da ortalama 10-12 derece kadar düştü. Teşekkür ediyorum.

Bu ayar performansı nasıl etkiliyor. Oynadığım oyunlarda CPU kullanımı 50-60'larda geziyor. Yani demek istediğim tam gücünü kullanmıyor işlemci, voltaj düşürmemin pek bir eskisi olmaz sanırım?

Nasıl bir soğutucuyla hangi dereceleri görüyordunuz? Şu an nasıl?
 
AMD'nin 3D işlemcilerinin üzerinde ön bellek işlemcinin üst tarafında olduğundan güvenlik amacıyla Ryzen Master'da neredeyse hiçbir OC ayarı açık değil. Halihazırda overclock yapılırken yakılan işlemci videoları da var. Curve Optimizer yaparken voltaj düşürmek neyse de voltaj yükseltmek tehlikeli dikkatli olun.

Aynı işlemci bende de var merakımdan soruyorum neden böyle bir ihtiyaç hissettiniz? Benim sıcaklık değerlerim ve performansım gayet stabil, sadece işlemci özelinde BIOS'tan Game Boost açtım MSI X570S anakartta. Oyunlarda 4.0 GHz altına düşmesin diye.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı