Ryzen 7 5800x3D vs i5 13600K

AM4 soket anakartım var ama giriş seviyesi B450M S2H V2 bu anakarta onu taksam sağlıklı çalışır mı bilmiyorum 13600K alırsam arada 3000TL anakart masrafı çıkacak bana 3D alırsam yeni anakart almama gerek var mı?

14. nesilde muhtemelen soket değişeceğinden ötürü 13600K'nin bulunduğu soket de ölü, 5800X3D'nin bulunduğu soket de ölü. Yani iki serinin soketi de ölü olduğu için anlık performansa bakmak daha doğru olacaktır. Orada da kazanan 5800X3D oluyor.

AM4 soket anakartım var ama giriş seviyesi B450M S2H V2 bu anakarta onu taksam sağlıklı çalışır mı bilmiyorum 13600K alırsam arada 3000TL anakart masrafı çıkacak bana 3D alırsam yeni anakart almama gerek var mı?
Sadece oyun ve günlük kullanım için alacaksan sıcak çalışır ama sorun olacağını sanmıyorum. Ama render vs. gibi bir düşüncen varsa asla.

14. nesilde muhtemelen soket değişeceğinden ötürü 13600K'nin bulunduğu soket de ölü, 5800x3D'nin bulunduğu soket de ölü. Yani iki serinin soketi de ölü olduğu için anlık performansa bakmak daha doğru olacaktır. Orada da kazanan 5800x3D oluyor.

Sadece oyun ve günlük kullanım için alacaksan kurtarır ama render vs. gibi bir düşüncen varsa asla.

5800x3D Valorant Rainbow gibi oyunlarda daha yüksek alıyor bende 3060 Ti var şu anki işlemcimle bayağı darboğaz oluyor beni hangisi uzun süre götürürse onu almak istiyorum tavsiyeniz 3D mi oluyor yani

5800x3D Valorant Rainbow gibi oyunlarda daha yüksek alıyor bende 3060 Ti var şu anki işlemcimle bayağı darboğaz oluyor beni hangisi uzun süre götürürse onu almak istiyorum tavsiyeniz 3D mi oluyor yani?
Evet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı