Ryzen 7 6800H ve 3050 Ti düşük FPS veriyor

BYAL1

Centipat
Daha fazla  
R7 6800H RTX 3050 Ti.
16 GB RAM 1TB SSD.
Merhaba, yeni Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptop aldım ancak beklediğim performansı vermiyor. Aynı donanımlar hatta daha düşük donanımların Gaming testlerine baktığımda neredeyse 2 kat FPS görüyorum. Windows güncelleştirmeleri NVIDIA ayarları vs forumlardan bakarak çoğunu denedim ama yok. CS2'de düşük ayarlarda ortalama 120-130 FPS Valorant'ta ort. 150FPS FIFA24'te 80 FPS ama onda da %99 FPS'im düşük oluyordu 1 saat sonra falan akıcı olmuyordu. RAM'in tek slot olmasından kaynaklanabilir diye şüphelendim ama bu kadar fark yaratmaz diye düşünüyorum.
CPU ve GPU sıcaklıkları normal değerlerde oluyordu en fazla 70.
Kullanımları ise ortalama GPU %60 CPU %30-40 oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram tek kanalsa evet yapabilir.

Eskiden tek kanal 16 gelmesi dezavantajdı ama şu an aslında çok iyi olmuş dostum ekonomik olarak. Bir 16 daha al aynısından 32 GB olsun ve gör performans artışını.

Eskiden tek kanal 16 gelmesi dezavantajdı ama şu an aslında çok iyi olmuş dostum ekonomik olarak. Bir 16 daha al aynısından 32 GB olsun ve gör performans artışıi

Eskiden tek kanal 16 gelmesi dezavantajdı ama şu an aslında çok iyi olmuş dostum ekonomik olarak. Bir 16 daha al aynısından 32 GB olsun ve gör performans artışını.
inşallah dediğin gibidir ama dediğim gibi tek slot ramin en az yarı yarıya fps düşüşü yaptığını sanmıyorum

Oyunlarda olabildiğince ekran kartı kullanımını yüksek tutun bu FPS'i artırır (çoğu zaman). Bunu da grafikleri yükselterek yapabilirsiniz ve tek slot RAM'de etki edebilir ama çok abartacak derecede etmez diye düşünüyorum.

Oyunlarda olabildiğince ekran kartı kullanımını yüksek tutun bu FPS'i artırır (çoğu zaman). Bunu da grafikleri yükselterek yapabilirsiniz ve tek slot RAM'de etki edebilir ama çok abartacak derecede etmez diye düşünüyorum.
dediğinin sağlamasını şu şekil yaptım bf 1 de düşük ayarlarda da ultra ayarlarda da neredeyse aynı fpsi verdi ortalama 80 100 ama dediğim gibi valorant cs fifa gibi oyunlarda en düşük ayarlarda yüksek fps vermediğinden donanımsal bir sorun olup olmadığı kafamı karıştırıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı