Ryzen 7 7700X RTX 3070 Sistem sürekli kapanması

Haulf

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2019
Mesajlar
223
Yer
Valhalla
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Kingston Fury 5600MHz 36CL
Ekran kartı
Asus Dual 3070
Anakart
B650 Aorus Pro AX
İşlemci
Ryzen 7 7700X
Yeni bir sistem kurdum. Fakat sıkıntılar yakamı bir türlü bırakmıyor. 😞

Bilgisayarı Windows 11 Home ile kurduktan sonra Rust oynayarak performansını deneyimledim, herhangi bir sorun yoktu. Daha sonra Valorant kurdum ve oyuna girer girmez bilgisayar kapanmaya başladı, birkaç kez de ekran siyah olup takılıyordu.
İlk olarak Core Perfomance Boost'u kapattım. Sistem boştayken gereksiz ısınmasın diye aklıma bunu kapatmak geldi fazla güç çektiğinde PSU yetmiyor kapanıyordur diye. Valorant'ta herhangi bir sorun olmayınca sorunu çözdüm sandım. Daha sonra tekrar Rust oynarken tekrar kapandı.
Şu an herhangi bir oyuna girdiğimde 5-10 dakika belki daha kısa bir süre içinde bilgisayar kendini kapatıyor, Cinebench testi yaptım işlemci 66 dereceyi geçmedi sistem kapanmadı fakat OCCT programından test yapmaya çalıştığımda test başlar başlamaz bilgisayar kendini kapatıyor, TDP ayarlarıyla oynadım fakat herhangi bir şey değişmedi, RAM'lerin expo ayarı açık durumda.

Güç kaynağım sanırım CX750 - 750W 80+ (emin olunca burada onu da güncelleyeceğim)
 
Sevgili arkadaşım.
İşlemci sıcaklığını kontrol ettin mi?
Power da arızalı olabilir.

Evet ısınmıyor yani Cinebench testi yaptım işlemci 66 dereceyi geçmedi. Oyunlarda da geçmiyor 45 50 dereceleri. OCCT'de donanımları tek tek stres testine sokunca sorun çıkmadı. Ama Power stres testinde oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı