Ryzen 7 7800X3D alınır mı?

AM4 bazında en iyi işlemci sordum.

O ekran kartı için 5600 fazlasıyla yeterli. Ekran kartını yükseltmeyi düşünüyorsan 5800x3D AM4 için en iyi oyun işlemcilerinden biridir. Ancak arkadaşlar yazmış fiyatı çok fazla.

Eğer DDR5 e geçeceksen kesinlikle Ryzen 7 7800X3D gelmiş geçmiş en iyi oyun işlemcisidir. Her halükarda oyunlarda İ9 14900K ya toz yutturan bir işlemcidir. Sonuna kadar alınır. Öte yandan valorantta 1000 FPS olayını 4060 ti ile ve yeni çıkacak 5060 ile yapman imkansız. Ha şöyle de bir durum var, ben elimde Ryzen 9 7900, ve kullandığım 3090(stok 350watt) ile geçici bir valorant oynayışım olmuştu. Bütün grafikleri kökledim ve FPS 900-1050 idi. Arkadaşımla düello atmak için indirmiştim düelloda sabit 1000-1050 FPS gördüğümü hatırlıyorum.

O ekran kartı için 5600 fazlasıyla yeterli. Ekran kartını yükseltmeyi düşünüyorsan 5800x3D AM4 için en iyi oyun işlemcilerinden biridir. Ancak arkadaşlar yazmış fiyatı çok fazla.

Ekran kartım yetiyor ancak nasıl diyeyim oyunlarda FPS düşüklüğü yaşıyorum işlemci kullanımı çok fazla arkada bayağı uygulama açık ve kasıyor hissi veriyor açıkçası AM4'ten işlemci almak istiyorum diğer anakart ve RAM'e param yetmez.

Yani çok öyle bakmak doğru değil ama 7800x3D fiyatına 5800x3D almak çok mantıklı değil.
kanka anakart ve ram değiştirmek istemiyorum anakart ve ram yeterli 5800x3d almak daha mantıklı geliyor evet performans olarak bi tık düşük ama yayın filan açıyorum şimdi anakart ve ramde alıyım derken yeni sistem fiyatına denk geliyor

Son düzenleme:
Ekran kartım yetiyor ancak nasıl diyeyim oyunlarda FPS düşüklüğü yaşıyorum işlemci kullanımı çok fazla arkada bayağı uygulama açık ve kasıyor hissi veriyor açıkçası AM4'ten işlemci almak istiyorum diğer anakart ve RAM'e param yetmez.

Kanka anakart ve RAM değiştirmek istemiyorum anakart ve RAM yeterli 5800x3D almak daha mantıklı geliyor evet performans olarak bir tık düşük ama yayın filan açıyorum şimdi anakart ve RAM'de alayım derken yeni sistem fiyatına denk geliyor

Eski sistem parçalarını satıp alabilirsin aslında.

Ryzen 5900X al.

Alınmaz onun yerine soket değiştir
onu yapmak içinde kompile sistemi değiştirmem lazım peki am4 sistemde r5 5600 işlemciden daha iyi ve fiyat bakımındanda iyi bi işlemci yokmu ? yayın açtığımda fps düşüklüğü yaşıyorum 280hz de 200e düşünce kasıyor hissi geliyo

ryzen 7 5700x alnırmı? 6000e

yayındayken valoda 300-400 altı olmasın ve yayında değilkende 600-700 görsün istiyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı