Ryzen 7 7800x3D ve RTX 4080 Super sistem önerisi

Bütçe
100k civarı

HikoshiKanbaru

Zeptopat
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda üniversitemin bitmeye yaklaşmasından dolayı artık laptoptan mümkün mertebe oyun oynamayı bırakıp masaüstü bir sistem kurmak istiyorum. Bütçem sadece kasa için yaklaşık olarak 100k civarı.(ufak tefek geliştirmeler için daha yukarı da çıkabilirim)
Şimdiye kadar şeçtiğim parçalar başlıkta da yazan 7800x3D ve 4080 Super bunun dışında bu pek de bir şey seçemedim açıkçası, ASRock taichi bir anakart gözüme çarptı ama emin olamadım. Ekran kartı olarak da model seçemedim açıkçası orta segmentteki ekran kartı modellerine pek de hakim değilim. Genel sistem hakkında her konudaki önerilerinize açığım. Bu arada ekran olarak ASUS ROG PG248qp düşünüyorum ama böyle son model bir sisteme FHD çok mu düşük olur bilemedim. Ağırlıklı olarak rekabetçi FPS oyunları oynuyorum bu sebepten bu ekranı seçtim diyebilirim. Ama bu bilgisayarı topladıktan sonra üniversitede sağdan soldan topladığım 3A oyunlara kadar yüksek ayarlarda oynayacağım, yine de dediğim gibi rekabetçi FPS birincil önceliğim olacak. İlaveten, bu parayı öderken bir de konsept bilgisayar olmasını istiyorum açıkçası ya sipsiyah ya da bembeyaz RGB'li bir sistem istiyorum (bu paraya mümkün olur mu bilmiyorum ama). Ekran şeçiminden sistem önerinize kadar her türlü öneriye açığım.
Ek olarak bu konulardaki bilgim sınırlı olmasından kaynaklı önerdiğiniz sistem parçalarını, önerme nedeninizle birlikte yazarsanız bende içime sinerek değerlendirme fırsatı bulurum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı