Ryzen 7 RTX 3060 sistem MC'de düşük FPS

Musap Buğra

Femtopat
Daha fazla  
PC özellikleri

RTX 3060 ekran kartı
Windows 11
16 GB RAM
AMD Ryzen 7

Minecraft gibi kasmaması gereken bir oyunda shaderpack ile girdiğimde 10 veya 40 FPS alıyorum. Bunun sebebi nedir? Çözmenin bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlar> grafik ayarları> bu kısımdan oyununuzun olduğu dosyayı bulun ve oyunu seçin, ardından üstüne tıklayın ve yüksek performanslı grafik kartını seçin. Muhtemelen bundan kaynaklıdır.

Ayarlar> grafik ayarları> bu kısımdan oyununuzun olduğu dosyayı bulun ve oyunu seçin, ardından üstüne tıklayın ve yüksek performanslı grafik kartını seçin. Muhtemelen bundan kaynaklıdır.

Bi deneyeceğim

Hepsinde yüksek performans yazıyor zaten

Dosya Ekleri

• 20240717_141110.jpg
    20240717_141110.jpg
    124,3 KB · Görüntüleme: 11
Bir deneyeceğim.

Hepsinde yüksek performans yazıyor zaten.

Oyuna girip F3'e tıkla, sağ tarafta işlemcinin yazılı olduğu yerin altında hangi ekran kartını kullandığı yazar. Eğer ki entegre grafik kartını kullanıyor ise dediğim yöntemi uygula. Evet orada hepsi yüksek performans yazıyor fakat onları silip kendin manuel eklesen daha sağlıklı olur. Birkaç kişide daha aynı sorunu gördüm bu şekil çözülmüştü.

Oyuna girip F3'e tıkla, sağ tarafta işlemcinin yazılı olduğu yerin altında hangi ekran kartını kullandığı yazar. Eğer ki entegre grafik kartını kullanıyor ise dediğim yöntemi uygula. Evet orada hepsi yüksek performans yazıyor fakat onları silip kendin manuel eklesen daha sağlıklı olur. Birkaç kişide daha aynı sorunu gördüm bu şekil çözülmüştü.
3060 kullanıyor ama 40 fps

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı