Ryzen 7800x3D için BIOS ayarları nasıl olmalı?

Bu arada chipset driver güncellemesi yapmışsındır, onlar temel şeyler diye hiç söylemedim. @shinochou

@Ludovico2x Tabi tabi onlar tamam. Windows içinde ki herşey tamam driver,güç planı nihai performans,windows update gibi. Aslında hiç bir sorun yoktu. Biraz işlemcinin suyunu çıkartıyorum. Konu açmamın temel sebebi 5.05Ghz gördüm. Update yaptım yok oldu ya, oydu. Şimdi bunu test edeceğim eğer çekirdekler 5.05Ghz görüyor ise gönlüm rahat diğer şeyleri yapabileceğim.

@Ludovico2x @MelihKesgin X99 forumda link vermek serbest ise güzel bir derleme buldum sanırım paylaşayım sizinle ?

Eco mod sonrası clock artacaktır, bende şöyle oldu;
Şu an 5.7 GHz görüyorum, boştayken sabit olarak 5.5GHz'de çalışıyor, %100 yük altında stres testteyken tüm çekirdeklerin ortalaması ise 5.3GHz oluyor. Tabii ki bunlar dinamik olarak alçalıp azalıyor, yüke göre değişiyor.

Pbo seçeneği Auto olarak seçili bende. Auto = Kapalı demek bildiğim kadarıyla. Altta farklı farklı seçenekler var daha detaylı. Onun dışında Pbo Enabled var. Açmak kayda değer bir fark yaratıyor mu açıp tekrar benchmark yapmaya üşendim

Hocam bende yeni sistem dizdim 7800x3D ve 4080..
Anakartım da ASUS X670E Pro Wi-Fi

Şimdi tüm konuyu okudum ama PBO, Curve Optimizer falan derken kafam allak bullak oldu. Kısacası bu üstte eklediğim yorumunuzu yapıp geçeyim mi? Bios son sürüm, tüm ayarlarımı yaptım. Fan o bu şu ayarları da tamam. Sorayım dedim belki güncel bir şeyler olmuştur

Yap gitsin. Eco mod tek başına yetiyor çoğu noktada.

Selamlar bende yeni sistem topladım ve 7800x3d aldım. Bu ayarlar hala geçerli midir? Ek olarak yapmam gereken bi şey var mı? Ne tavsiye edersiniz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Fan ayarlarınız nasıl? 7800x3d taktıktan sonra fanlarım daha sesli çalışıyor bu biraz rahatsız etti. Ekran görüntüsü veya değerleri atarsanız çok sevinirim.

hocam selamlar, bende 7800x3d işlemci kullanıyorum, amd eco mode 65w olarak açtım, ancak bende çok etki etmedi, işlemci tam yük altında sıcaklık 90 derecelerdeydi, eco mode açık 87-88 derecelerde, neden olabilir acaba? anakart asus b650e-i mini itx, ekran kartı palit gamerock 4080, ram kingston 32 gb ddr5 6000 mhz

Hocam ben henüz oyunlarda test edemedim ancak boşta 55 derece çalışıyor. Sadece ona bakabildim. Ek olarak sıvı soğutma kullanıyorum 240mm. Eğer kule tipi soğutucu kullanıyorsan ondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Zaten işlemcinin max sıcaklığı 89 derece olarak öneriliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…