Ryzen 9 3900X işlemci için anakart seçimi

Bütçe
1600

user123

Hectopat
Merhabalar, masaüstü sistem kuruyorum ve sadece anakart seçiminde tereddüt yaşıyorum. İşlemcim Ryzen 9 3900X, en verimli ve stabil çalışabilecek hatta zamanı geldiğinde overclock da kaldırabilecek bir anakart seçmeye çalışıyorum. Kararsız kaldığım modeller şunlardır.
1) Asus Prime X-570 PRO
2) Asus Tuf Gaming X570 Plus
3) Msi Mpg X570 Gaming Edge Wifi
Bilgisayarı oyun amaçlı kullanmayacağım ancak işlemcinin potansiyelini de kullanabilmek istiyorum. Bu 3 anakarttan birisini tercih edeceğim. Önerilerinizi nedenleriyle beraber yazabilirseniz sevinirim.

Hayır hocam maalesef detaylı bir bilgiye sahip değilim, kendi fikrimi belirtmek istedim. Hem yanıt atınca konu öne çıkar ve bilgili arkadaşlar da göz atar konuya diye düşündüm.

Bence fiyat farkı fazla değilse Asus TUF'u tercih edebilirsin.
Şu an Asus Prime X-570 PRO indirimde 1600 e buldum, diğerleri de bu civarlara geliyor fiyat olarak. İndirimde olduğu için PRO yu düşündüm doğrusu. Asus Tuf'un VRM ısınması Prime X-570 PRO dan daha fazlaymış. Gigabyte X570 Aorus Elite ile Prime X-570 PRO VRM olarak hemen hemen aynı. O yüzden bu ikisinden birisini düşündüm sonradan. Fiyat indirimi olarak Prime X-570 PRO şu an oldukça uygun fiyata geliyor. Muhtemelen ona yöneleceğim, açık ara daha uygun fiyatlı olsaydı Gigabyte X570 Aorus Elite ile giderdim ama indirimlerden faydalanmak lazım sanırım.
Yüksek fiyat

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı