Ryzen 9 3900X Sistem Toplama

Vangetta

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şu anda bir render bilgisayarı yapma planım var. İşlemci gücünden dolayı Ryzen 9 tercih ediyorum. Şu anda kullandığım bilgisayarımdan bazı parçaları eklemeyi planlıyorum. Aklımda şöyle bir soru oluştu. Ekran kartı alma ihtiyacı duymuyorum GTX 970 bana yetiyor ama Ryzen 9 ile ortak kullanımda darboğaz yapar mı? Bir de Monitör olarak 2K - 4K gerekir mi? Bütçeyi ona göre daha net belirleyebilirim. Şu anda elimde olan parçalar;

• ASUS STRIX GTX 970 OC 4 GB
  • Samsung 970 Evo 1TB M.2
  • Kingston HyperX Savage 480GB SSD
  • HyperX Predator HX432C16PB3AK2/16 16 GB 3200MHz DDR4

Parça önerilerinize de açığım. Teşekkürler.

Ekran kartı işlemciye darboğaz yapamaz. Monitörde 2K/4K şart değil ama iyi bir ekran kartına 2K veya
4k yakışır tabii. Ekran kartınız için FHD gayet ideal. Ekran kartını yükseltmeniz sizin için tabii ki çok faydalı olur ama 1.öncelik işlemci. Ekran kartı olarak da 8GB tercih etmeye çalışın. RX590 hem uygun fiyatlıdır,hemde iyi ama 970 ile farkı devasa olmaz. Daha iyi performans isterseniz RTX 2070,2060S veya 2.el 1080ti alabilirsiniz. M2 SSD kullanmanızı da öneririm.

Ekran kartı işlemciye darboğaz yapamaz. Monitörde 2K/4K şart değil ama iyi bir ekran kartına 2K veya
4k yakışır tabii. Ekran kartınız için FHD gayet ideal. Ekran kartını yükseltmeniz sizin için tabii ki çok faydalı olur ama 1.öncelik işlemci. Ekran kartı olarak da 8GB tercih etmeye çalışın. RX590 hem uygun fiyatlıdır,hemde iyi ama 970 ile farkı devasa olmaz. Daha iyi performans isterseniz RTX 2070,2060S veya 2.el 1080ti alabilirsiniz. M2 SSD kullanmanızı da öneririm.

Şu anda oyunlarda herhangi bir şekilde sorunum yok ekran kartında ama render konusunda işlemciden baya sıkıntı çekiyorum. O yüzden ekran kartını değiştirme düşüncem şu anlık yok. Cyberpunk hariç tabi ki :D. Şu anda tek korkum darboğaz olayıydı içimi rahatlattınız teşekkür ederim.
@SkyRose Hocam bir de aklıma takıldı şu anda sormak istiyorum. Bu şekilde FHD pc 2K ya göre oyunlarda fps drop yapar mı ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı