RTX 5000 serisi çıkmadan PC almak mantıklı mı?

Daha fazla  
Gelin bu konuyu tartışalım.

Geçenlerde duyduğuma göre 4000 serisinin üretimi durduruldu veya yakında durdurulacakmış. 5000 serisi ekran kartları da yavaş yavaş çıkacak fakat NVIDIA artık ekran kartı konusunda tekelleşti diyebiliriz. Bu yüzden 5000 serisinin fiyatı oldukça tuzlu olacak zaten. Ben tam olarak şu an PC alınmasının gerektiğini savunuyorum. Çünkü 4000 serisi yavaş yavaş tükenecek ve zaten de 5000 serisinin fiyatları oldukça pahalı olacak. Geçenlerde duyduğuma göre mesela 5070 Ti ekran kartı, 4070 Ti- 4080 arasında bir ekran kartı olacakmış. Yani çıktığında belki 5070 Ti, 4080'den bile pahalı kart olabilir. Artı olarak 5000 serisinde zaten yeni bir teknoloji yok DLSS 3 gibi sadece daha güçlüler. Yanlışım varsa düzeltin.

O şahsen ben bütçesi az olanlar için 4060 Ti'lı bir sistem, bütçesi olanlar için ise 4070 Super, 4070 Ti Super veya 4080 Super'li sistem toplamak daha mantıklı diyorum 5000 serisini beklemektense.

Bence 5000 serisi beklenmeli. Fiyatının yüksek olacağı ve NVidia'nın tekelleştiği konusunda aynı fikirde değilim. AMD yazılım konusunda kendini baya geliştirdi, eskiden AMD ekran kartı denince direk driver problemleri ve wattman hatası diye bilinirdi ama artık öyle bi sorun sıkıntı kalmadı. RX 8000 Serisini Fiyat<Performans olarak çıkarırsa NVidia mecbur fiyatlarını düşürmek zorunda kalacak.

4000 serisinde lanet olası VRAM'ler düşük. 13 bine RX 6800 alıyorsun 16 GB, 45 bine RTX 4080 Super alıyorsun 16 GB. Fiyatın yüksek olacağı konusunda sanırsam 5000 serisi kartların 5080 5090 gibi kartların oyuncular değil profesyoneller için olacağı söylenmiş. Herkes için değil gibisinden fiyat yükseltmenin yolunu yapıyor gibiler. Adamlar zaten yapay zekadan parayı götürüyor oyuncular çok umurlarında mı? Bilemiyorum. AMD bir atak yaparsa giriş ve orta seviye kartlarda piyasayı fiyat farkıyla kapatır gibi geliyor. Ben AMD kartları bekleyeceğim. Intel Battle MAG'e için inanç seviyem sıfır zaten.

Enflasyon göz önüne alındığında bugün 4000 serisinden alabileceğiniz bir sistem parasıyla önümüzdeki yaz bırakın 5000 serisini 4000 serisini bile alamayabilirsiniz. Mevcutta enflasyona göre artan bir maaşla çalışan değilseniz yani sabit bir birikiminiz veya 4000 sistem için artmayacak bir sermayeniz varsa dediğiniz mantıklı ama aksi halde 5000 ve rx 8000 serisi beklenebilir

Çek bir tane 4070 Super yat arkana oyna. Hayat akıyor takılma bu kadar. Özellikle Türkiye'de ki usulsüz satış politikası zaten ortada bugün 20K'yı aldığınız şeyi ocaktan sonra 30K'ya alırsanız çok şaşırmayın. Bunun garantisini kimse veremez.

4000 serisinde lanet olası VRAM'ler düşük. 13 bine RX 6800 alıyorsun 16 GB, 45 bine RTX 4080 Super alıyorsun 16 GB. Fiyatın yüksek olacağı konusunda sanırsam 5000 serisi kartların 5080 5090 gibi kartların oyuncular değil profesyoneller için olacağı söylenmiş. Herkes için değil gibisinden fiyat yükseltmenin yolunu yapıyor gibiler. Adamlar zaten yapay zekadan parayı götürüyor oyuncular çok umurlarında mı? Bilemiyorum. AMD bir atak yaparsa giriş ve orta seviye kartlarda piyasayı fiyat farkıyla kapatır gibi geliyor. Ben AMD kartları bekleyeceğim. Intel Battle MAG'e için inanç seviyem sıfır zaten.
Aynen bence de 5000 serisini oyuncular için çıkartmayacaklar. Zaten 4000 serisindeki çoğu kartın 4K oyun performansı gayet iyi, 8K gaming için çıkaracak halleri yok.
Bence 5000 serisi beklenmeli. Fiyatının yüksek olacağı ve NVidia'nın tekelleştiği konusunda aynı fikirde değilim. AMD yazılım konusunda kendini baya geliştirdi, eskiden AMD ekran kartı denince direk driver problemleri ve wattman hatası diye bilinirdi ama artık öyle bi sorun sıkıntı kalmadı. RX 8000 Serisini Fiyat<Performans olarak çıkarırsa NVidia mecbur fiyatlarını düşürmek zorunda kalacak.
Ya ben AMD ekran kartlarına hala tam güvenemiyorum bu yüzden birkaç ay önce 4070 Super'li bir sistem topladım. Çünkü hem DLSS 3 çok iyi teknoloji FSR 3'e göre, hem de Nvidia'nın Video Edit'deki bazı desteği yüzünden aldım.

Hayat akıyor takılma bu kadar.
Olmaz öyle 2 yıl önce bilgisizliğimden dolayı çok saçma bir sistem almıştım bir daha yaşamak istemem. Gerçi kendim için sormadım bu soruyu. Dediğim gibi birkaç ay önce sistem aldım zaten ben.

Ben de aynı ikilemdeyim ama Türkiye gibi bir ülkede yaşadığım aklıma geldiği için bir an önce almak en mantıklısı gibi geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı