Ryzen 9 5900X için Core Liquid 360r ile 75-85 sıcaklık değeri normal mi?

Soğutucuyu sökmeyi biliyorsanız sökün jelatinine bakın eğer yeni takmışsanız, yeni değilse macun değiştirin naçizane tavsiyem.
 
Hocam ben de aydında oturuyorum r9 5900x ile arctic lf2 360mm kullanıyorum. Oyun oynarken 90 görmüyorum ama 80-85 gösterdiği oluyor yani. Kasa mesh ve baya havadar. Bazen elden bir şey gelmiyor malesef.
 
Selam, Ryzen 9 5900X kullanıyorum sistem boştayken 60, GTA RDR2 gibi oyunlardayken 75-85 hatta bazen 92 dereceyi bile görüyorum. CPU kullanımı ise en fazla %3 oluyor. Sıvı soğutmam MSI Core Liquid 360r. Bu sıcaklık değerleri normal mi?
Sakın bu şekilde kullanmaya devam etme, %3 kullanımda bu kadar ısı hiç normal değil, ayrıca boştayken %45 civarları olmalı

Selam, Ryzen 9 5900X kullanıyorum sistem boştayken 60, GTA RDR2 gibi oyunlardayken 75-85 hatta bazen 92 dereceyi bile görüyorum. CPU kullanımı ise en fazla %3 oluyor. Sıvı soğutmam MSI Core Liquid 360r. Bu sıcaklık değerleri normal mi?
Kasanın önündeki parçayı sökün genelde kasalarda bu öndeki parça fanların akışını engelliyor
 
Selam dostum normal degil o degerler. Buradan yonkendirmek zor. Cok fazla kontrol etmen gereken nokta var. Youtube tan guzel bir montaj videosu izleyip ona gore tekrar montajlayin derim. Bu arada önemli bir nokta. Pompanin seviyesi radyatörün üstünde olmamali. Termal macunun iyi olmali. Mx6 yi tavsiye edrerim.
 
Montajlı halının düzgün bir resmini atabilir misin? Ben 5800x3d ile v1 kullanıyorum ve boşta 40 yükte max 68 derece gördüm. Macun olarak noxeen nx9 kasa olarak da gt502 kullanıyorum.
 
Son düzenleme:
Montajlı halının düzgün bir resmini atabilir misin? Ben 5800x3D ile V1 kullanıyorum ve boşta 40 yükte Max 68 derece gördüm. Macun olarak noxeen NX9 kasa olarak da GT502 kullanıyorum.

Ayni işlemci bende var şu sıralar havalardan dolayı normalin üstünde bir sıcaklığı var boşta 57-58 yük altında 78-83 arasında Adana'dayim klimasız ortamdayim nemden dolayı fanlar doğru takılı ama dışarıdan içeri giren hava bile sıcak olduğu için bu sıcaklıklar bana normal geliyor zaten 85'e kadar sıkıntı yok diye biliyorum.
 
Sıvı soğutmaya bı ton para vereceğinize gidin doğru dürüst Noctua kule tipi soğutma alın sıvı soğutmalar uzun ömürlü değil. Noctua'nin ise sıvı soğutmayla yarışan performansı var sessizliği de cabası pompa sesi zaten yok fan sesi ise neredeyse yok kulağını uzat yine duyulmuyor. Kesinlikle ama kesinlikle sıvı soğutma yerine Noctua tavsiye ederim RGB hevesi yüzünden paranızdan olmayın
 
Bütün sistemi fanlarına kadar söküp temizleyip , termal macunumu Thermal Grizzly'nin Kryonaut extreme macunuyla değiştirdim şuan boşta 50 derece. Daha yük altına sokamadım kişisel işlerimden dolayı. Yük altına sokunca yanıtımı güncelleyeceğim hepinize teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı