Ryzen 9 5900X sistem kendini kapatıyor

1.Elizabeth

Decapat
Kek günü
Daha fazla  
Yaklaşık 2 gün önce Valorant denemek için indirdim ve oyuna girmeye çalıştığımda VAN9003 hatası verdi BIOS'tan bir ayar değiştirmem gerekti ve oyuna girdi yaklaşık 5 10 dk oynadıktan sonra PC kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor. Bunu hiç yapmamıştı ilk defa oldu. Ardından Minecraft'ta gireyim dedim dünyayı yüklüyorum 2 blok gidiyorum ve tekrardan kendini kapatıyor. Bunu bir tek League of Legends'te yapmıyor. Yaklaşık 3 hafta önce falan bilgisayarıma yükseltme yaptım onunla alakalımı diye düşünüyorum. İnternette PSU yetersizliği ile ilgili problemler var ama PSU yeterli gibi duruyor. Ben konunun altına PC özelliklerimi atacağım yardımcı olacak arkadaş olursa sevinirim iyi günler.
Windows 11.
Ryzen 9 5900X.
1660 Super.
2X 16 GB RAM.
750watt PSU.
M.2 500GB.
1TB HDD.

Hocam o zaman OCCT indirip güç kaynağınızı test edin. Voltaj değerleri kontrol edin. Eğer sorun varsa sistem yine kendini kapatacaktır.
Konudan alakasız hangi sıvı soğutmayı kullanıyorsunuz, bu kadar düşük sıcaklık değerleri alıyorsunuz?

Hocam şimdi Afterburner'dan kontrol ettim 65 68 arası değişiyor. Termali yeni değiştirdim. Arctic MX-4 termal macunun markası bu. Sizin dediğiniz programıda test edeceğim teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı