Ryzen Anakart, İşlemci ve RAM Önerisi

Goktuq

Hectopat
Katılım
30 Aralık 2017
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elimde daha önceden olan parçalara ek yaparak bütçe dostu bir PC toplamak istiyorum. Elimde bazı parçalar var. İhtiyacım olanlar ise Ryzen bir işlemci ve anakart(OC), RAM, kasa ve güç kaynağı(kasa ile birlikte olabilir). Benim bulabildiğim parçalar aşağıda ve farklı önerilere açığım.
MSI B350M PRO-VD PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart
AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 16MB Cache Soket AM4 Fiyatı

Kasa olarak pahalı olmayan özellikle ışıklandırması az (veya hiç olamayan) olan bir model tercihimdir.

RAM olarak da sanırım 2400Mhz hızı oyunlar için yeterli olacaktır. 16 veya şimdilik 8GB yeterli olur mu?

Güç kaynağı için de şu an elimde olan RX560 modelini göz önünde bulundurursanız sevinirim. Ancak sonradan RX570 veya 580 modeline geçiş yapabilirim.

Son olarak da "İncehesap" veya "Nanokatalog" gibi sitelerde fiyatların daha ucuz olduğunu fark ettim, bu sitelerden alışveriş güvenli mi?
Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İncehesap ve nanokatalog ile tecrübem oldu. İnce hesaptan işlemci ve anakart aldım. Şu anlık bir sorun yok gibi fakat daha deneyemedim. Nanokatalogdan ise bir ürün almıştım fakat iptal ettirmek istedim. Bu hafta içinde yatacaktı fakat yatmadı. (Bekliyordum böyle bir şey) Ayrıca müşteri hizmetleri biraz bilgisiz gözüktü bana. Bu kadar izlenimlerim.
Size tavsiyem yurtdışından (özellikle Amazon) alışveriş yapabilirsiniz. Bana daha güvenli geliyor. Çoğu parçalarımı oradan sipariş etmeye başladım bile. Türkiye ile aynı fiyatta olsalar bile. Ayrıca Türkiye'den almak istiyorsanız, bilindik mağazalar ile bu websitelerinin aralarında çok fiyat farkı yoksa bulunduğunuz bölgeden almanız taraftarıyım.
İyi alışverişler..
 
Seçtiğin işlemci ve anakart güzel. RAM olarak Gskill Aegis DDR4 3000 MHZ var, onu al. Kasa olarak Phanteks P400 alabilirsin, kesinlikle öneririm. Güç kaynağı olarak da FSP Hydro 700W 80+ ileride 1080 TI hatta RX Vega alsan bile besleyecek güçtedir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı