Ryzen Master Curve Optimizer'da All Core vs Per mode

Bunun FPS ile çok alakası yok. Undervolt gibi düşünebilirsin.

All core / Per core farkı ise şudur.

All core/Per core seçtikten sonra negatif ya da pozitif offset seçmen gerekiyor bu da 0 ile 30 arasında bir değerdir.

All core seçip negatif 10 verdin diyelim. İşlemcin boostlanırken birazcık undervolt yapıp daha az ısınacak gibi düşenebilirsin. Eğer bu değeri çok yüksek verirsen işlemcin hiç boostlanmayıp daha düşük performans alabilirsin. Doğal olarak voltajı kıstığın için Core voltaj yetersizliğinden hata verecektir durmadan.

Per core seçtiğinde ise her bir çekirdeğe tek tek undervolt ayarı verebiliyorsun.

Burada kafandan sallama değerler girersen sistemin stabil olmayabilir, mavi ekran hataları alabilirsin. O yüzden çok bilgin yoksa All-Core seçtikten sonra Negatif offset ile 5 ver.

All Core / per Core farkı ise şudur.

All core/Per Core seçtikten sonra negatif ya da pozitif offset seçmen gerekiyor bu da 0 ile 30 arasında bir değerdir.

All Core seçip negatif 10 verdin diyelim. İşlemcin boostlanırken birazcık undervolt yapıp daha az ısınacak gibi düşenebilirsin.

Per Core seçtiğinde ise her bir çekirdeğe tek tek undervolt ayarı verebiliyorsun.

Burada kafandan sallama değerler girersen sistemin stabil olmayabilir, mavi ekran hataları alabilirsin. O yüzden çok bilgin yoksa all-Core seçtikten sonra negatif offset ile 5 ver.

Tamam teşekkürler.

All Core / per Core farkı ise şudur.

All core/Per Core seçtikten sonra negatif ya da pozitif offset seçmen gerekiyor bu da 0 ile 30 arasında bir değerdir.

All Core seçip negatif 10 verdin diyelim. İşlemcin boostlanırken birazcık undervolt yapıp daha az ısınacak gibi düşenebilirsin. Eğer bu değeri çok yüksek verirsen işlemcin hiç boostlanmayıp daha düşük performans alabilirsin. Doğal olarak voltajı kıstığın için Core voltaj yetersizliğinden hata verecektir durmadan.

Per Core seçtiğinde ise her bir çekirdeğe tek tek undervolt ayarı verebiliyorsun.

Burada kafandan sallama değerler girersen sistemin stabil olmayabilir, mavi ekran hataları alabilirsin. O yüzden çok bilgin yoksa all-Core seçtikten sonra negatif offset ile 5 ver.

Hocam benim anlamadığim per Core'ya da all Core vericeğimiz negatif değeri neye göre veriyoruz yani -5 ile -30 arasındaki fark neye yarıyor mesela ben Ryzen Master'da perr Core u -30 ayarladım +200 de MHz verdim Ryzen 5 5600 ile testi yaptım PC kapanmadı bu -30 değerini yükseltirsem yani -20'lere indirirsemmi daha performanslı çalışır PC bunu anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Ben 5600x'e ryzen master üzerinden yaptım. Yaklaşık 1 saat boyunca test etti ve 19 21 15 vs gibi değerleri her çekirdeğe otomatik atadı. 4k da 4650mhz hızları koruyabiliyor ama sıvı soğutma full çalışsa bile sıcaklık 80-82 arası gidip geliyor. Dolayısıyla yüksek performans ısı olarak geri dönüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı