Ryzen Master overclock yapmama sorunu

Katılım
21 Haziran 2018
Mesajlar
12
Ben yeni APU bir sistem topladım, özellikleri:
  • 2200G
  • ASRock AB350 Pro4
  • 2x4 2400 MHz RAM
Ben Ryzen Master'a girip CPU frekansını 3900 ve GPU frekansını 1600'e çektiğimde CPU çekilmiş, GPU ise hala stock olarak 1100'de gözüküyor. Görev Yöneticisi'ni açtığımda CPU'nun da 3500'de kaldığını görüyorum. Yani sadece Ryzen Master'da değişmiş gözüküyor. Ayrıca izlediğim videolarda uygula deyince PC'ye restart atıyor fakat bende sadece uygulandı yazıyor. Sorun nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen master kalıcı oc yapmaz sadece test etme amaçlı oc yapar.Pc reset attığında ryzen master ayarları sıfırlanır.Stabilite kontrolü için ryzen master kullanılıyor.OC bios üzerinden yapılmalıdır.
 
Biraz fazla geç oldu cevabım ama görev yöneticisinden bakmayın overclock oldu mu diye. Aida 64, hwinfo gibi yazılımlar kullanabilirsiniz. Bazende boşta iken overclock belli olmayabilir. Oyuna girin veya pc yi strese sokun o zaman belli olur
 
Biostan GPU overclock olmuyor diye biliyorum. Arkadaşların dediği gibi program aracılığı ile overclock yapmanızı tavsiye etmem. En iyi ve stabil olanı biostan yapmaktır. Örnek vermek gerekirse Asus anakartlarda AI Suite var ordan 5 yönlü optimizasyon seçeneği oluyor, onunla zaten CPU nuzun volt değerini en iyi değerlerde koruyup biraz overclock yapmanıza yardımcı oluyor. GPU'nuzuda MSİ Afterburner programı ile overclock edebilirsiniz. Eğer bir bilginiz yok ise yapmamanızı, yapacak iseniz de size bilgi sağlayacak videolar izlemenizi tavsiye ederim.
 
GPU için MSI Afterburner adlı programı kullabilirsiniz.

CPU için arkadaşların dediği gibi bios üzerinden yapabilirsiniz.Yalnız kurcalamadan önce lütfen mutlaka iyice araştırın.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı