Ryzen Sistemde MHz Değeri Önemli Mi ?

Sinefileng

Kilopat
Daha fazla  
Pazar günü Vatan Bilgisayar'dan bir sistem topladım. Sistem özellikleri;
Ryzen sistemlerde RAM'in MHz değerinin önemli olduğunu gördüm birkaç yerde, 3000 MHz olan bir RAM ile değiştirmeli miyim belleğimi ? Değiştirmeli isem anakarta uygun model tavsiyesinde bulunur musunuz?

Anakartın özelliklerine girdiğinde böyle bir açıklama var tam olarak ne demek istiyor ?
  1. Due to the limitation of AMD Ryzen™ processors, memory frequencies higher than DDR4 2666 MHz are supported only when using one DIMM Per Channel.
  2. AMD Ryzen™ Processor does not support

Son düzenleyen: Moderatör:
3000 MHZ al, Ryzen işlemcilerin performansına bir nebze de olsun etki ediyor. Bilindik markalardan al, büyük ihtimal uyumsuzluk çıkmayacaktır. Gskill, Kingston, Corsair, Crucial modellerine bakabilirsin.

Değiştirebiliyorsan kasa ve PSU'yu kesinlikle değiştir.
Kasadan memnunum görüntü olarak hoş ve iç hacmi geniş. PSU üzerinde 80 plus yazıyor ama güvenilirliği konusunda emin olamadım biraz fazla ses çıkarıyor sanki onun yerine Vatan'da önerebileceğiniz PSU var mı?

MasterBOX Lite 5 500W öneririm. Kasa kaliteli değil.
Hesabım yazım hatasından dolayı ceza yedi, kardeşimin telefonundan yazmak zorunda kaldım. Güç kaynağını fazla ses çıkarıyor diyerek değiştirebilirim fakat kasa değişimi biraz zor olabilir. "Ayıplı mal" kategorisi adı altında değişim yapıyorlar ve kasa bu kategoriye girmiyor çünkü sıkıntısı yok bu yüzden kasayı değiştirmem zor olur gibi duruyor. Sadece PSU değiştirsem yeterli olur mu yoksa kasa için de değişimi zorlamama değer mi?

@Frosa Sizin de görüşünüzü alabilir miyim bu konudaki?

@Neko

İlk olarak bence ekstra masrafa girmeye hiç gerek yok. 2400 MHz ile kullanmaya devam edin bence. Ama tabi para sıkıntısı yoksa 3000 MHz almanız daha iyi olur. Fakat dediğim gibi ekstra masrafa gerek yok diye düşünüyorum. Kasaya gelecek olursak göreceli bir kavram. Everest'in kalitesi iyi değil fakat işinizi görüyor onuda değiştirmeye gerek yok diye düşünüyorum. İleride değiştirirsiniz. Güç kaynağını değiştirebilirseniz iyi olur. Fakat değiştiremezseniz ondada masrafa gerek yok. Frisby yada Everest marka PSU olsa direk değiştir derdim fakat Xigmatek çok kötü bir marka değil. Onun dışında bir şeyi değiştirmeyin bence. Ama yinede son tercih sizin.

Kasa hoşunuza gittiyse ve işinizi görüyorsa kalabilir.

Fakat PSU'yu değiştirmeniz iyi olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı