Çözüldü Ryzen sisteme Windows 7 kurma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HakanÖztürk

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Merhabalar Technopat ailesi. Windows 10 işletim sistemindeyim. Oynadığım oyunda Windows 7'ye göre düşük FPS alıyorum fakat şöyle bir sorunum var. Format atma yerine geldiğinde bütün USB'ler çalışmıyor. Bu sadece Windows 7 atarken oluyor. Sorunu araştırdığımda USB 3.0 falan bir şeyler diyorlardı anlamadım. Galiba format dosyalarının içine bir şey kurmam gerekiyormuş. Lütfen bunu bana anlatır mısınız?

Media Creation Tool'la indirirsen dediğin gibi .esd olur.

Buradan indir.
8.1 kurdum olmazsa denerim bunu yardim icin tesekkurler

Media Creation Tool'la indirirsen dediğin gibi .esd olur.

Buradan indir.
buda esd diyor hocam

Son düzenleme:
Bu da esd diyor hocam.

install.esd ile install.wim'i değiştirince olmadı mı?

Windows 8.1 ISO'sunda .wim formatındaymış. Windows 10 ile çalışmıyorsa bununla deneyebilirsin.
Ekran görüntüsü 2023-10-01 144643.png

Windows 7 artık kullanılamaz hale geldi kursanız bile pek çok sorun yaşarsınız, güncelleme yapamazsınız, driver yüklemede çok sorun yaşarsınız artık yazılımcılarda güncelleme desteği vermiyorlar bir Chrome browser bile güncellenmiyor güzel CE bir en azından Windows ISO'su kurun aşağıdaki linkten dilediğiniz en güzel Windows 10 sürümü ve diğer ISO'ları indirebilirsiniz.

install.esd ile install.wim'i değiştirince olmadı mı?

Windows 8.1 ISO'sunda .wim formatındaymış. Windows 10 ile çalışmıyorsa bununla deneyebilirsin.
Eki Görüntüle 1963764
Bu yöntemi ben de deneyeceğim.

Win 8.1 yazdırım içindeki install.wim i windows 7 nin ki ile değiştireceğim ve öyle boot etmeye çalışacağım.

Umarım kullanıcı adı girme bölümünde klavye ve fare çalışır. Resimdeki kısımda takılıyorum.

Dosya Ekleri

• kurulum.jpeg
    kurulum.jpeg
    209,8 KB · Görüntüleme: 13
Bu yöntemi ben de deneyeceğim.

Win 8.1 yazdırım içindeki install.wim'i Windows 7'nin ki ile değiştireceğim ve öyle boot etmeye çalışacağım.

Umarım kullanıcı adı girme bölümünde klavye ve fare çalışır. Resimdeki kısımda takılıyorum.

Kullanılan ISO içerisinde USB 3.0 sürücüleri olmadığı için ilerliyemiyorsunuz ama eski PS2 klavye ve mouse bulursanız o kısmı geçersiniz zira PS2'ler driversizde çalışıyor eğer anakart üzerinde bu girişler var ise kullanabilirsiniz.

Kullanılan ISO içerisinde USB 3.0 sürücüleri olmadığı için ilerliyemiyorsunuz ama eski PS2 klavye ve mouse bulursanız o kısmı geçersiniz zira PS2'ler driversizde çalışıyor eğer anakart üzerinde bu girişler var ise kullanabilirsiniz.
Anakart üzerinde yok fakat farklı ISOlar deniyorum. Sonucu yazarım hocam

Ben çok önceden yapmıştım. Windows 7 Ultimate orijinal ISO'suna USB 3.0 driver eklemiştim. Yeni sistemlere Windows 7 kurmak isteyenlere atabilirim ISO'yu.

Ben çok önceden yapmıştım. Windows 7 Ultimate orijinal ISO'suna USB 3.0 driver eklemiştim. Yeni sistemlere Windows 7 kurmak isteyenlere atabilirim ISO'yu.
Hocam ben çok denedim Ultimatelere fakat bir türlü yükleyemedim. Yani çeşitli driverlar ile entregre ettim ISO ya, ya en başta çalışmıyor klavye fare ya da kullanıcı adı bölümü geldiğinde çalışmıyor.

Paylaşabilirseniz çok makbule geçer. Ya da nasıl ne şekilde yaptığınızı en azından upload ile yormamış olurum sizi. @Zadan

Hocam ben çok denedim Ultimatelere fakat bir türlü yükleyemedim. Yani çeşitli driverlar ile entregre ettim ISO ya, ya en başta çalışmıyor klavye fare ya da kullanıcı adı bölümü geldiğinde çalışmıyor.

Paylaşabilirseniz çok makbule geçer. Ya da nasıl ne şekilde yaptığınızı en azından upload ile yormamış olurum sizi. @Zadan
Hocam konu şeklinde paylaşacağım şuan upload ediyorum dosyayı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı