Ryzen™ 5 5600X sistemde CS:GO takılıyor

İşletim sistemi
Windows 10

godiswork

Decapat
Katılım
27 Mayıs 2021
Mesajlar
75
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar hepinize selam forumda yeniyim, üst düzey CS:GO oyuncusuyum 10 senelik bir geçmişim var son 3 ay da oyunda cok kötü bir şekilde takılma yaşamaya başladım. Dedim sistemdendir yeni kasa aldım fakat hala aynı sorunla kafa kafayayım. Windows updatelerinden veya oyundaki güncellemelerden kaynaklı diye düşünüyorum. Monitördendir dedim gittim 240Hz 0.5ms monitör aldım hala aynı. Adamla karşılaştığımda oyunda hafif saniyelik donuyor tepki veremiyorum akıcı değil yani sabit 400 500 FPS alıyorum FPS düşmesi yemiyorum. Silahla ateş ederken mermiler laglı pingli gibi gidiyor ama ne lag var ne ping. Dedim internettendir gittim modemi değiştirdim. Fareyi sağa sola çeviriyorum mesela hafif saniyelik kasma oluşuyor ben adama ateş edip vurana kadar adam beni vurmuş oluyor. Yeni böylesi bir deli sistem de böyle delice bir problem görmedim. Yaklaşık 2 haftalık sistemim daha. 3 defa format attım bu sorundan dolayı. Kısaca sorunu tekrar özet geçiyorum. Sağa sola mouse çevirdiğim de geç dönüyor ve hafif takılıyor görüntü atlıyormuş gibi. Adamla karşılaşınca hafif saniyelik bir takılma. Ateş ederken pingli/laglı gibi gidiyor mermiler.

Denediğim çözümler: Format atmak, yeni monitör almak 240Hz 0.5ms, yeni modem almak, yeni bilgisayar almak.

Sistem özelliklerim: AMD ryzen™ 5 5600X 3.7GHz
MSI MPG B550 GAMING Plus AM4 DDR4 - anakart
Kingston HyperX Fury DDR4 16 GB(2x8GB) 3600MHz
Kingston HyperX Fury 3D 480GB 500-500 MB/s SSD
Arctic Liquid Freezer II - 280 Intel / AMD uyumlu, 280mm radyatörlü, 2x14cm P14 fanlı, sıvı işlemci soğutucu
Aerocool Aero white 650W 80+ aktif PFC
Ekran kartı: 1660 Super

Sorunumu çözene bir ömür dua ederim, 3 aydır kafayı yemek üzereyim tek oynadığım oyunu oynayamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuz "Microstutter" olarak geçiyor bu adla araştırın isterseniz. Genelde ekran kartından çıkan bilginin monitörün zamanlamasıyla uyuşmamasından kaynaklanabiliyor ama sizde sadece Cs-Go'da varsa oyunu kaldırıp yeniden yükler misiniz lütfen. Bir de kendi config ayarlarınızı kaldırmayı deneyin.
Yok sorununuzu anladım frame time gösteren kısımda dengesiz atlamalar oluyor mu diyorum grafikte.
 
Ölüm maçından çektim şunu şimdi, ara ara dengesizlikler gözlemlediğim olur gibi. Microsutter'i de araştırdım fakat yeterli bir kaynağa veya çözüme ulaşamadım bunun hakkında bildiğiniz makale yararlı bilgi var ise paylaşırsanız memnun olurum. CSGO'yu kaldırmayı geçtim 2-3 defa format attım temiz kurulum yaptım kaç defa.
 

Dosya Ekleri

  • itsky.png
    itsky.png
    30,9 KB · Görüntüleme: 55
Bunlar SNR değerlerim, çözünürlüğü dediğiniz gibi yaptım ama farkeden bir şey olmadı.

Sıkıntı çıkaracak değer de değil. Cl_interp_ratio hangi değer de oynuyorsun sendeki soruna benzer bende loss sorunu yaşıyordum topluluk sunucusu olsun, resmi sunucu, FACEIT hepsi aynıydı oyunda takılma meydana geliyordu 2-3 gün içerisinde geçmişti.
Monitörün BenQ XL2546k mı?
 
Sıkıntı çıkaracak değer de değil. Cl_interp_ratio hangi değer de oynuyorsun sendeki soruna benzer bende loss sorunu yaşıyordum topluluk sunucusu olsun, resmi sunucu, FACEIT hepsi aynıydı oyunda takılma meydana geliyordu 2-3 gün içerisinde geçmişti.
Monitörün BenQ XL2546k mı?

AOC C27G2ZU/BK 27, interp ratio değeri ise 1 de oynuyorum genel de fakat bu sorunu yaşamaya başladığımdan beri fazlasıyla değiştirdim devamlı 1 de aynı 2 de.​

Kaldırıp yeniden yüklemeden önce fps'i önce 240 a sonra daha aşağılara sabitlemeyi dener misin sorunu çözecek mi?
Malesef pek farkı yok.
 

Geri
Yukarı