Ryzen vs Intel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eki Görüntüle 245124
Intel'in nasıl yazıldığını buradan görebilirsin ;)
AMD şuan Intelden daha iyi performans yalanına gelirsek şuan tepeye baktığımda ilk 3'te yine Intel görüyorum sen bence bir göz doktoruna falan git ;)
O tepedeki üç işlemcinin fiyatı ile 10 tane Ryzen 7 1800X alırsın. Sen hiç fiyat/performans diye bir şey duydun mu?
Anakart fiyatlarını söylemiyorum bile.

O tepedeki üç işlemcinin fiyatı ile 10 tane Ryzen 7 1800X alırsın. Sen hiç fiyat/performans diye bir şey duydun mu?
Anakart fiyatlarını söylemiyorum bile.
Bende sana yazılım fiyatlarını söylemiyorum bile :) F/P olayına her zaman saygım vardır fakat performans'ta sadece donanımla olmuyor ;)

Bende sana yazılım fiyatlarını söylemiyorum bile :) F/P olayına her zaman saygım vardır fakat performans'ta sadece donanımla olmuyor ;)
Performans sadece yazılımla ds olmuyor.
Intel 1 mimari ile o kadar günü kurtardı ki artık sona geldi. Artık nm küçültemeyecek ve sadece yazılım ile bir şeyler deneyecek. Saf donanım gücü olarak Ryzen çok çok daha iyi ve ucuz. Yazılım AMD'nin yapamayacağı şey değil. Zaten bir çok yenilik de AMD ile geldi işlemci serüvenine.

Bana burda kesin bir sonuç belirtecek kişi var mı? Sonuç olarak intel vs amd konusu yararlı oldu. Fakat bu iş fanboy'luğa gitmeye başladı. Donanım falan yapılır zaten onlar sıkıntı olmaz firmalar için, onların işi o. Hangi 2 işlemci arasında kaldım derseniz i5 7400 ve ryzen 5 1400.

Bana burda kesin bir sonuç belirtecek kişi var mı? Sonuç olarak intel vs amd konusu yararlı oldu. Fakat bu iş fanboy'luğa gitmeye başladı. Donanım falan yapılır zaten onlar sıkıntı olmaz firmalar için, onların işi o. Hangi 2 işlemci arasında kaldım derseniz i5 7400 ve ryzen 5 1400.
Kesinlikle 7400 :)

İçinden ne geliyorsa o bence.

He gerçi ben Ryzen 1600 alıcam o ayrı ama sonuçta sen kendin kullanacaksın o işlemciyi sonra nereden Intel aldım diye yada nereden AMD aldım diye yakınma :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bir tane video izledim Benchmark kanalı üzerinden 2'sinin karşılaştırmasını. Valla bakıldığı zaman çok çekirdek'te ryzen önde. Fakat, tek çekirdek'te intel önde, oyun testlerinde fps olarak gene intel önde. Sonuç olarak intel daha iyi gibi görünüyor. Ama bu sonucu ryzen daha yeni olduğu ve daha gelecek bir sürü BİOS update'den sonra ryzen daha iyi olacağını düşünüyorum. Fakat tüm farklar 3-5 FPS arası değişiyor.

Valla bir tane video izledim Benchmark kanalı üzerinden 2'sinin karşılaştırmasını. Valla bakıldığı zaman çok çekirdek'te ryzen önde. Fakat, tek çekirdek'te intel önde, oyun testlerinde fps olarak gene intel önde. Sonuç olarak intel daha iyi gibi görünüyor. Ama bu sonucu ryzen daha yeni olduğu ve daha gelecek bir sürü BİOS update'den sonra ryzen daha iyi olacağını düşünüyorum.

Bununla birlikte kesinlikle Ryzen diyorum sana :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı