Sen nasıl düşünüyorsan düşün ben hiç bir zaman fanboy olmadım her zaman objektif baktım. Sonuç olarak ryzen yeni intel'e göre. İntel 7400 bayadır piyasada ve şuan ki FPS değerlerinden görebiliyoruz. Ve ryzen yeni olduğu halde onun yakınında. İlerki zamanlar donanım güncellemedir veya stabilite açısından bios update'ler sayesinde i5 7400'ün önüne geçecektir. 4 çekirdek 8 thread ryzen ve 4 çekirdek 4 thread intel, ilerki çıkacak çok çekirdek isteyen oyunlarda daha yüksek performans vereceğinden eminim.Ryzenla BIOS bağını kurmak![]()
Neye dayanarak eminsin? Sadece 8 İş parçacığı var diye daha düşük performans almakSen nasıl düşünüyorsan düşün ben hiç bir zaman fanboy olmadım her zaman objektif baktım. Sonuç olarak ryzen yeni intel'e göre. İntel 7400 bayadır piyasada ve şuan ki FPS değerlerinden görebiliyoruz. Ve ryzen yeni olduğu halde onun yakınında. İlerki zamanlar donanım güncellemedir veya stabilite açısından bios update'ler sayesinde i5 7400'ün önüne geçecektir. 4 çekirdek 8 thread ryzen ve 4 çekirdek 4 thread intel, ilerki çıkacak çok çekirdek isteyen oyunlarda daha yüksek performans vereceğinden eminim.
Peki bir arkadaşın yazdığı uzun yazıya ne dersin? Ben okudum ve anladım ki hep ilk adımları AMD atmış. Herşeyi ilk AMD çıkarmış.Neye dayanarak eminsin? Sadece 8 İş parçacığı var diye daha düşük performans almakYeni olması Ryzen bakımından daha iyi
Yazılım alanında en başarılı yazılımlarını bu yıl çaldılar ileride Intelin getireceği güvenlik önlemleri ile AMD hiçbir şey çalamıyacak.
Peki bir arkadaşın yazdığı uzun yazıya ne dersin? Ben okudum ve anladım ki hep ilk adımları AMD atmış. Herşeyi ilk AMD çıkarmış.
Şuan 2500K kullanan arkadaşlarım var sen tutup 7400 desteği 1 yıl diyorsun buna yalan değilde ne diyeyim ?R5 1400 daha kaslı işlemcidir. İlerde çıkacak güçlü ekran kartlarını besleyebilirken İ5 7400 darboğaz yaşatacak. INTEL 1 sene sonra yeni bir soket tipi ile geldiğinde güncellemelere ciddi bir kısıtlama gelecek fakat AM4 soketi 2020 yılına kadar aktif kullanılacak. Zen 2 mimarisi de AM4 soketi ile gelecek.
R5 1400 daha iyi olacaktır. İ5 7400 almanızın herhangi bir anlamı yoktur sizin kullanım amacınız için.
Arkadaşın bir işlemci yükseltmesi yapabiliyor mu? Alabileceği en yüksek işlemci belli. AM4 soketi 2020 yılına kadar kullanılacak. AMD daha uzun ömürlü. Kimse şu an Intel 5XXX toplamak istemiyorsa 2-3 yıl sonra İ5 7400 de öyle olacak.Şuan 2500K kullanan arkadaşlarım var sen tutup 7400 desteği 1 yıl diyorsun buna yalan değilde ne diyeyim ?
AMD aynı sokete 2 işlemci çıkaricak dedin İntelde ayni sokete 2 işlemci cikariyorArkadaşın bir işlemci yükseltmesi yapabiliyor mu? Alabileceği en yüksek işlemci belli. AM4 soketi 2020 yılına kadar kullanılacak. AMD daha uzun ömürlü. Kimse şu an Intel 5XXX toplamak istemiyorsa 2-3 yıl sonra İ5 7400 de öyle olacak.
Tabii senin için durumlar farklı. Sen istediğin gibi düşün. R5 1400 kesinlikle daha performanslı. Senin Intel'i savunman bunu değiştirmiyor.
2 işlemci değil. 2 mimari. Intel bir soketi en fazla 2 yıl kullanıyor. AM4 soketi en az 3 yıl kullanılacak. Zaten 2020'de de DDR5 RAM ile bir şeyler yapar iki firma da.AMD aynı sokete 2 işlemci çıkaricak dedin İntelde ayni sokete 2 işlemci cikariyorİntelin yeni sokete gecmesindeki sebeb yeni teknoloji yoksa son kullaniciyi kaziklamak istemiyor senin dusundugun gibi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.