Ryzen vs İntel

İdle yani dinlenmeyi kapatamıyorsun OC OC diyorlar sadece görüntüsü OC 1330 fabrika değeri olan kartı 1400 mhz yapınca PC'yi kapatıyor Yazılımları çöpten beter Radeon Wattman 2 kere açıyorsun 3 kere crash verip kapanıyor. High End Card diye parayı basıyoruz fakat aralardaki düşündüğümüz uçurum fark FPS'i almıyoruz GTA V 110 FPS diyorlar ben 40 fps alıyorum tüm nvidia settingsler kapalı ve donuyor oyun.AMD Forumda herangi bi soruna cevap alamıyorsun AMD forumlarda kartın üstünde backplate'inde yumurta pişicek sıcaklıkta olduğu halde fanlar dönmüyor ve bunu değiştiremiyorsun. çünkü Fanın neye göre döneceğini seçemiyorsun. İllaki msi after burner indirip yada Gaming app'ı buglucaksın fan son hızda çalışsın diye oda kafa şişiriyor anladığın Ekran kartı Satıcısı gibi gözüküp bize uğraş ve dert satıyorlar eski GTS 450 Ekran kartım low settings oyunda 45 FPs alırken RX480 aradaki 1 Milyar para farkını saymassak 90 FPS Veriyor 2 tane GTS 450 alıp SLİ ile RX480 ini çöpe atabilirsiniz(denenmemiştir.). Düşük kart alıp SLİ Yapmak en iyisi .(Şuan ki Piyasa için) RX480 İlk çıktığındada Güç tüketimi sorunu varmış yazılımla düşürüp Kartı çöp etmişler diye bi söylentide var.8350 MHZ gözüken memory sana gelince 2000 oluyor bazı oyunlarda çoklu efektik değeri desteklemezse çöp oluyor kart .Noktama işaretleri çok olduğundan uğraşamadım.

Ciddi misin... içim karardı :( almıyom kart falan..

İntel'e diyorum 1800X vs 6900K meselesinde tabi ki AMD diyorum. Ama ben youtuber değilim render ile de işim olmaz. Online oyun bile oynamam. Sen de biliyorsun ki kullandığım 6600K bile beni oyunlar için 2-3 sene rahat götürür. Zaten AM4 soketler 2020 ye kadar değişmeyecekmiş. O zamana kadar AM5 çıkar ve oyunlarda çoklu çekirdek devri başlar FP açısından iyi olursa AMD işlemcilere geçeriz.

Başka sebep istiyorsan. Gsycn NVIDIA tarafından monitörlere kullanıcılara kazık atarak eklerken AMD FreeSycn teknolojisini nerdeyse bedava monitörlere ekledi. Bana NVIDIA para tuzağı gibi geldi.

Ben de AMD kartların daha avantajlı olduğuna ekleme yapayım. CF desteğini rastgele seçtiğin ana kartta bulma ihtimalin çok yüksek. Şu ana kadar da SLI destekli H170 ana kart görmedim var diyen varsa link atsın lütfen. Ne yani, SLI koyulması daha mı zor? SLI destekli Z serisi ana kartlar da 600 liradan başlıyor dolar 2,8-3 lira iken bahsediyorum şimdi uçmuştur fiyatları. Monitörlerini değil pahalı, bulmak da çok zor. Şu an 1080p 60 ya da 75 hertz G-sync monitör gösterebilir misiniz Türkiye piyasasında? Bu sebepler çok güçlüdür. Öyle detaydır falan ama farkı gözüme batıyor. Bu yüzden AMD kartları çok daha sıcak geliyor.

Ben de AMD kartların daha avantajlı olduğuna ekleme yapayım. CF desteğini rastgele seçtiğin ana kartta bulma ihtimalin çok yüksek. Şu ana kadar da SLI destekli H170 ana kart görmedim var diyen varsa link atsın lütfen. Ne yani, SLI koyulması daha mı zor? SLI destekli Z serisi ana kartlar da 600 liradan başlıyor dolar 2,8-3 lira iken bahsediyorum şimdi uçmuştur fiyatları. Monitörlerini değil pahalı, bulmak da çok zor. Şu an 1080p 60 ya da 75 hertz G-sync monitör gösterebilir misiniz Türkiye piyasasında? Bu sebepler çok güçlüdür. Öyle detaydır falan ama farkı gözüme batıyor. Bu yüzden AMD kartları çok daha sıcak geliyor.
RX 480 Yukarıda belirtildiği gibi çok mu sorunlu insanı pişman eder mi sizce ?

İntel ile fiyatları yakın ancak benim anlatmaya çalıştığım yakın fiyatlar ama ghz bakımından intel daha iyi bu durumda performansına göre ryzen pahalı oluyor.

Çok haklısın benim G3258 4.4 GHZ dehşet bişey çığır açıyor işlemcim o derece iyi bir çok işlemciyi solluyor ya. :D

Şaka bir yana GHZ yani frekans yüksek olması iyi olduğu anlama gelmez bilip bilmeden yorum yapmışsın.

RX 480 Yukarıda belirtildiği gibi çok mu sorunlu insanı pişman eder mi sizce ?

Arkadaş diğer PC bileşenlerini belirtmemiş ki yorum yapalım. Hangi marka aldığı da belli değil. Ben ilk defa böyle sorunla karşılaşan görüyorum. Benim ki gayet iyi şekilde çalışıyor. 4K da OC ile çalıştırıyorum 73 dereceyi geçmedi şimdiye kadar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı