Xamazunga
Kilopat
Daha fazla para veriyorsun Ryzen işlemciye. Tabi biraz daha iyi olacak.
İntel ile fiyatları yakın ancak benim anlatmaya çalıştığım yakın fiyatlar ama Ghz bakımından Intel daha iyi bu durumda performansına göre Ryzen pahalı oluyor.
Daha fazla para veriyorsun Ryzen işlemciye. Tabi biraz daha iyi olacak.
İntel ile fiyatları yakın ancak benim anlatmaya çalıştığım yakın fiyatlar ama Ghz bakımından Intel daha iyi bu durumda performansına göre Ryzen pahalı oluyor.
@Mehmet Ali Kaba Şaka mısın sen? Ciddi olamazsın, ben bunu bilmiyorum yani? İ7 7700K Skylake tabanlı Anakartta çalışır BİOS güncellemesiyle, bunu aksini iddaa eden kim? Konu nereden buraya geldi? Bana akıl verecek kapasite de değilsin.
Almak istediğin Skylake işlemci nedir? Sonra bu modelden İ7 7700K gibi işlemciye geçilir mi diye bakarız.
Birazcık sa
Ben neden seni kışkırtayım. Kendininkilerine dikkat ediyor musun ki başkasına diyorsun dikkat et diye ? Sana neden söyleyeyim ki sen sorumu okudun mu sorumu anlamaya çalıştın mı biraz ? Ben sorumun cevabını almadan sana neden cevap veriyim ?
Kendin de misin? B150 Anakartın varsa Ryzen işlemci kullanamazsın zaten. Şuan elinde işlemci var mı yok mu? Eğer yoksa işlemci olarak bütçene göre 7700K-7700-6700-6700K alabilirsin.
Kendin de misin? B150 Anakartın varsa Ryzen işlemci kullanamazsın zaten. Şuan elinde işlemci var mı yok mu? Eğer yoksa işlemci olarak
bütçene göre 7700K-7700-6700-6700K alabilirsin.
Tamamdır. Teşekkür ederim. Yani ileride i7 7700k rahat rahat yeter diyorsun. Teşekkürler sabahtan beri anlamak istediğim buydu.@Mehmet Ali Kaba Hakkaten seni anlamak zor şimdi oyunlar da Ryzen 7 modelleri İ7 7700K modelinin gerisinde. Oyun için alacaksan İ7 modelini alman daha doğru olur. İşlemci gücü bakımından Ryzen daha güçlü ama.
Desten yazmışsınız hocam, elinize sağlık.Ben dünden beri ne diyorum Ryzen tepe modelleri ekstrem işlemciler ama ikide bir çıkıp absürt karşılaştırmalar yapıyorsunuz. Yok efendim İ7 7700K oyunlar da 1800X'den daha performanslı gibi şeyler söylüyorsunuz, sonra da tepki verince bir şey demedik diyorsunuz siz İntel fanlığı yapanlar. Çünkü işinize gelmiyor bugüne kadar Ryzen tanıtılmadan önce 6900K ve İ7 7700K işlemcisi arasında kalan biri olsaydı eminim adım gibi biliyorum 6900K önerirdiniz ama oyunlar da İ7 7700K modelinin daha performanslı olduğunu bilmiyordunuz bugüne kadar. Ne zaman ki Ryzen tanıtıldı o zaman başladınız birbiriyle alakalı olmayan işlemci kıyaslamalarına. Yeri geldiğinde 6900K-6800K önerirken ne oldu da Ryzen tanıtıldıktan sonra İ7 7700K modelinin üzerine bu kadar düştünüz söyleyin bakalım? Az önce önceki mesajında İ5 7600K modelinin 1700 modelinden daha alınası olduğunu söyledin buna ne demeli peki. Tek çekirdek performansın da 7600K daha iyi zaten oyunlar da daha iyi olması normal tekli çekirdek kullanımına önem veren oyunlar da durum böyle. 1700 modeli saf güç olarak hem 7600K'yı katlar hem de 7700K'yı katlar. İ5 7600K ile kıyaslamanın tek amacı da ya fanlıktır ya da işlemci kıyaslaması yapacak bir bilgin yok demektir. Dünden beri anlatıyoruz ama hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz işlemcileri birebir rakipleriyle kıyasların ve F/P oranına göre değerlendirin diyorum. İ5 modellerinin rakibi Ryzen 5 modelleri olacak bu modellerle kıyaslayacaksınız. İ5 7600K daha alınası diyorsun peki 17000 modeline göre ama 1700 modelinin çok daha potansiyelli daha uzun süre götürecek bir işlemci olduğunu da bilmiyorsun ya da işine gelmiyor. 7600K modeliyle 1700 modeli arasında fiyat olarak 300 TL civarlarında fark var. Şimdi hangisini almakta daha makul söyler misin? Yarın bir gün 7600K modelinin darboğaz yaptığı karta 1700 yapmayacaktır ve CF-SLİ açısından daha iyi. 7700K modelinin oyun performansı 1700 modeline göre daha iyi, 1700 ve diğer Ryzen modellerinin oyun performansı daha da iyileşecek, tabii dün de dedim yine de 7700K oyunlar da daha iyi performans sergileyecektir 1700 modeline göre. Ryzen F/P olarak oldukça başarılı ve performansı da gayet iyi, iki kat pahalı olan modellere kafa tutuyor ama hala size beğendiremiyor nedense. Rekabet olmasa kullanıcı mahvolur, kaç yıldır İntel piyasaya hakim ve 4. nesil işlemciler itibaren söyler misin, ne yaptı da bu kadar İntel'i savunma gereksinimi duyuyorsunuz, fahiş fiyata resmen kullanıcıyı kazıklıyor ama hala savunuyorsunuz akıl erdirmek zor açıkçası. Ben kendim de İntel kullanıcısıyım, bu zamana kadar FX işlemcileri yerden yere vurdum resmen ama bu defa gerçekten iyi modeller çıkarttığı için AMD'nin hakkını yemiyorum doğrusunu söylüyorum ki güzel işlemciler çıkartmış. Sırf AMD'nin bu atağına karşı bile İntel fiyat indirimine gitti ama yine de bu kafayla giderseniz kazıklanmaya mahkum olmaya devam edersiniz. Rekabet olsun, fanlık olmasın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.