PlankGANG
Centipat
Daha fazla
Herkese merhaba arkadaşlar. Şu an kullandığım işlemci R5 2600 olup, görev yöneticisinden performans ayarına baktığımda 3, 4GHz ila 3, 6GHz arasında sürekli hareket halinde. CPU-Z'den kontrol ettiğimde ise bütün çekirdeklerin tam takır çalışmadığını, yine onların da sürekli oynar olduğunu görmekteyim. Hatta ordaki bilgiye göre çekirdekler 2900 MHz'lerden 3700 MHz'lere gelmekte ve bu olay her saniye değişmekte bu aralıkta. Bunu düzeltmek için Overclock'a başvurdum ve dün BIOS üzerinden ➡ AI-tweaker ➡ CPU Core ratio ayarını 40.00'a getirdim ve stabil 4GHz'de gerçekten de tam takır olarak çalıştığını gözlemledim. Fakat işlemci sıcaklığımı kontrol etmek için Corsair'ın iCUE ➡ Dashboard'a baktığımda bir de ne göreyim işlemci sıcaklığı 46-39 C arasında manyak gibi hareket ettiğini gördüm. Bu sefer de burada sorun yaşandı, her neyse. Frekans ayarını yeniden Auto konumuna getirdim ve bu sabah yeniden baktım işlemci bu sefer 3, 4'lerden 3, 7 GHz'e kadar çıkıyor ve yine çekirdekler stabil çalışmıyor. Endişelenmeli miyim, bir ayar çekmeli miyim BIOS'tan, bilemiyorum. Arkadaşlar bu arada anakartın (ASUS B450-PLUS TUF Gaming) BIOS güncellemesini, B450 chipseti ve Windows'u güncel tutmaktayım, sizce bu durumda ne yapmalıyım? İşlemciyi OC etmek istiyorum ama sıcaklık değerleri korkutucu geliyor, kullandığım programda sıkıntı olabileceğine binayen başka bir program önerirseniz oradan da kontrol etmek isterim.
Düzeltme: Arkadaşlar hatta şu anda kontrol ettiğimde CPU Core'larının yer yer 2500 MHz'lere kadar geldiğini görmekteyim.
Düzeltme: Arkadaşlar hatta şu anda kontrol ettiğimde CPU Core'larının yer yer 2500 MHz'lere kadar geldiğini görmekteyim.
Son düzenleyen: Moderatör: