S-Link üçlü priz ne kadar güvenilir?

Mamistv1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600
RX 7800 XT
16 GB DDR5 5600 MHZ Goodram
1 TB M2 SSD Goodram
1 + 1 TB 3,5 HDD Wd Blue ve Segate.
750W 80+ THERMALTAKE
C15 RAMPAGE soğutucu

Samsung A30S
Meslek
Mağaza sahibi
Yaklaşık 5 dk önce başıma bir olay geldi. Sadece bilgisayarımın ve 2 tane monitörümün bağlı olduğu S-Link akım korumalı akıllı prizimin üzerindeki düğmesi ile açtığımda bir sorun yoktu. Sisteme güç verdim ve fanlar ve aydınlatmalar 3 saniye çalışıp geri kapandılar. Üçlü prize baktığımda üzerindeki ışığın açık olmasına rağmen yanmadığını görünce elektrik gitti sandım. Tabii modemin ışıklarının yanmasından elektriklerin gitmediğini fark ettim.

Üçlü prizi kapatıp açtığımda "cızzzzzzzzzzz" sesinde elektrik sesi geldi. Ayrıca üçlü prizden tüm prizleri söksem bile ses geliyor. Şu an sistemim açık bir sorun yok gibi ama yine de korkuyorum. Yıllarca çalışıp daha yeni aldığımın bilgisayarımı akımdan korusun diye aldığım priz tam tersi bozacak gibi duruyor.

Not: Üçlü priz herhangi bir darbe veya başka bir şey ile karşılaşmadı. Hatta yanından sinek bile uçmadı, ayrıca üçlü priz gözüm ile görebileceğim şekilde masanın üzerinde. Ürünü 3 aydır kullanıyorum ilk defa şu an sıkıntı oldu.

İyi aksamlar arkadaşlar. Başlıkta da görmüş olduğunuz üzere akım korumalı priz almak isteyen arkadaşlar için bir liste hazırladım.
1. olarak Schneider APC.
2. olarak Philips.
3.olarak Brennenstuhl.
4. olarak Tunçmatik.
5. olarak Viko.
6. olarak Mutlusan.
7. olarak S-Link.
8. olarak Cata.
Tavsiye ettiğim priz markaları sırasıyla bunlardır. İllaki başka markalarda vardır iyi olan sizin de kullandığınız kaliteli ürünler, sıralama illaki kişiden kişiye göre değişir ama benim sıralamam bu şekilde. Ek olarak tekli halinde olarak satılanlar 16A, kablolu uzatmalı halde satılanlar 10A ortalama nominal akım değerleri vardır.
Hocam o marka pek iyi bir marka değil. Değiştirmenizi tavsiye ederim.

Yaklaşık 5 dk önce başıma bir olay geldi. Sadece bilgisayarımın ve 2 tane monitörümün bağlı olduğu S-Link akım korumalı akıllı prizimin üzerindeki düğmesi ile açtığımda bir sorun yoktu. Sisteme güç verdim ve fanlar ve aydınlatmalar 3 saniye çalışıp geri kapandılar. Üçlü prize baktığımda üzerindeki ışığın açık olmasına rağmen yanmadığını görünce elektrik gitti sandım. Tabii modemin ışıklarının yanmasından elektriklerin gitmediğini fark ettim.

Üçlü prizi kapatıp açtığımda "cızzzzzzzzzzz" sesinde elektrik sesi geldi. Ayrıca üçlü prizden tüm prizleri söksem bile ses geliyor. Şu an sistemim açık bir sorun yok gibi ama yine de korkuyorum. Yıllarca çalışıp daha yeni aldığımın bilgisayarımı akımdan korusun diye aldığım priz tam tersi bozacak gibi duruyor.

Not: Üçlü priz herhangi bir darbe veya başka bir şey ile karşılaşmadı. Hatta yanından sinek bile uçmadı, ayrıca üçlü priz gözüm ile görebileceğim şekilde masanın üzerinde. Ürünü 3 aydır kullanıyorum ilk defa şu an sıkıntı olDuvardaki

Not: Üçlü priz herhangi bir darbe veya başka bir şey ile karşılaşmadı. Hatta yanından sinek bile uçmadı, ayrıca üçlü priz gözüm ile görebileceğim şekilde masanın üzerinde. Ürünü 3 aydır kullanıyorum ilk defa şu an sıkıntı oldu.
Duvardaki veya S-link prizde vida temas kabloda gevşeklik var anlaşılıyor bu ses onunla ilgili.Kontrol et gerekiyorsa temaslari sık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı