S10+ Turkcell VoLTE Problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
23
Yer
Antiocheia
Cihaz S10+ ve pasaport kayıtlı.
Turkcell ile 4.5G bağlantısında sorun yok iken VoLTE aktifleşmiyor çünkü operatör cihazı LTE görmüyor. Sorun SIM/operatör kaynaklı duruyor, sizce?
Şu an bildirim panosunda VoLTE yazıyor ama diğer cihazlarla çağrıda 4G kalıp, HD kalitede çağrı yapmıyor. Aynı SIM kartı başka telefona takınca onu LTE olarak görebiliyor.
Screenshot_20200202-061029_One UI Home.jpg

S10'a Turk Telekom SIM takıldığında:
Screenshot_20200202-055935_Online lem.jpg

Turkcell SIM başka bir LTE telefonda:
Screenshot_20200202-060403_Dijital Operatr.jpg

Turkcell SIM ve S10:
Screenshot_20200202-033225_Dijital Operatr.jpg

Yurt dışı cihazlarında bu sorun var maalesef. Benim J7 PRO modeli de yurt dışı cihazı, normalde benim cihazda da Volte desteği var Türkiye garantili modellerin ama benim cihaz spot olduğu için operatörler Volte olarak algılamıyor nedense, benim cihazda ayarlarda Volte seçeneği de yok ayrıca. Farklı ROM'lardan da denedim onlarda da Volte desteği yoktu, ben TT kullanıcısıyım.

Ben de Turkcell kullanıyorum ve VoLTE kullanabilmek için 128KB simkart almak zorunda kaldım. 64KB Sim kartlarda VoLTE çalışmıyor. 128KB Sim kart alınca mobil imza aboneliği başlatılıyor fakat sizi onay için aradıklarında onay vermeyeceksin.

Son düzenleyen: Moderatör:
*#*#4636#*#* tuşlayıp bakar mısın. Mesela bendeki Nokia 8, VoLTE desteklemiyor ama arkadaşımın Nokia 8'i destekliyor.

Phone information seçeneğine girip sağ üst menüye tıkla ve oradan IMS service status seçeneğini seç. Desteklemiyorsa bendeki gibi "Not Registered" yazıyor. Ama cihaz kaynaklı mı operatör kaynaklı mı bilmiyorum.

Screenshot_20200203-020231~2.png

*#*#4636#*#* tuşlayıp bakar mısın. Mesela bendeki Nokia 8, VoLTE desteklemiyor ama arkadaşımın Nokia 8'i destekliyor.

Phone information seçeneğine girip sağ üst menüye tıkla ve oradan IMS service status seçeneğini seç. Desteklemiyorsa bendeki gibi "Not Registered" yazıyor. Ama cihaz kaynaklı mı operatör kaynaklı mı bilmiyorum.

Eki Görüntüle 496021
Screenshot_20200203-021805_Phone.jpg

@ahmed ensar SIM kartta KB yazmıyor bende sadece sayı var.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı