S10+ Turkcell VoLTE Problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"HD SES" yazıp 2222 ye gönderdiniz mi?
LTE, LTE+ yada 4.5G yazmasına takılmayın. Mesela benim cihazımda 4G yerine LTE göster diye bir seçenek var. Bu her cihazda olmayabilir.
HD çalışması için aradığınız kişinin de Turkcell'li ve Volte kullanıyor olması şart. Başka operatör yada Volte-Vowifi kullanmayan Turkcell kişilerini aradığınızda işe yaramıyor.
--
Turkcell telefonunuzun volte/vowifi desteklemediğini belirtiyorsa öncelikle imei nizi turkiye.gov.tr den sorgulatarak telefon modelini doğrulayın. Turkcell HD Ses ve Video Arama sayfasında desteklenen cihazlar var. Uyumlu bir cihaza sim kartınızı takıp sms i tekrar gönderin.

Son düzenleme:
@bytesbix Denemiştim SMS atmayı:
Screenshot_20200203-033133_Messages.jpg

Bir önceki mesajımda Turkcell'in linkini vermiştim. Sim kartınızı o linkte bulunan cihazlardan birine takıp aynı sms i gönderin. Benim cihazım da desteklenmiyor. Sim kartımı Samsung A70'e takıp sms gönderdim. Şuan volte&vowifi kullanabiliyorum. Ama dediğim gibi sadece Turkcell'li olup volte kullananlarla HD konuşabiliyorum...
Muhtemelen sizin telefonunuzdaki imei başka bir cihaza ait. *#06# ile imei nize bakıp IMEI Soruglama sitesinden sorgulayın.
iPhone 6,
iPhone 6 Plus,
iPhone 6S,
iPhone 6S Plus,
iPhone 7,
iPhone 7 Plus,
iPhone SE,
iPhone 8,
iPhone 8 Plus,
iPhone X,
iPhone XS,
iPhone XS Max,
iPhone XR
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
Samsung S6,
Samsung S6 Edge,
Samsung S7,
Samsung S7 Edge,
Samsung S8,
Samsung S8 Plus,
Samsung S9,
Samsung S9 Plus,
Samsung S10+,
Samsung S10,
Samsung S10 E,
Samsung Note 5,
Samsung Note 8,
Samsung Note 9,
Samsung Note 10,
Samsung Note 10+,
Samsung A2 Core,
Samsung A3 2017,
Samsung A5 2016-2017,
Samsung A6, Samsung A6+,
Samsung A7 2016-2017-2018,
Samsung A8,
Samsung A8 Plus,
Samsung A9,
Samsung A10, Samsung A10S,
Samsung A20,
Samsung A30, Samsung A30S,
Samsung A50,
Samsung A70, Samsung A80,
Samsung On7,
Samsung J2 Core,
Samsung J3 Pro,
Samsung J4, Samsung J4 Core,
Samsung J4 Plus,
Samsung J6,
Samsung J5 Pro,
Samsung J6 Plus,
Samsung J7 Pro,
Samsung J7 Core,
Samsung J7 Duo,
Samsung J7 2016,
Samsung J8, Samsung M10
Samsung M20
Samsung Grand Prime Pro
Samsung X Cover 4
LG K10 (2017 model),
LG K9,
LG G4,
LG G5,
LG G6,
LG G7, LG V10,
LG V20,
LG V30 Plus,
LG Q6,
LG Q7 Plus LG Q60,
General Mobile 5 Plus,
General Mobile 6,
General Mobile 8,
General Mobile 8 Go,
General Mobile 9 Pro
General Mobile 9 Plus
Turkcell T80
Vestel Venus V3 5580,
Vestel Venus V4,
Vestel Venus V6, Vestel Venus V7,
Vestel Z10,
Vestel Z20,
Vestel Go
Casper Via A1,
Casper Via A1 Plus,
Casper Via A2,
Casper Via A4
Casper Via G1,
Casper Via G1 Plus,
Casper Via G3
Casper Via P3
Casper M4
Huawei P20,
Huawei P20 Lite,
Huawei P20 Pro,
Huawei P30,
Huawei P30 Lite,
Huawei P30 Pro,
Huawei Mate 10 Lite, Huawei Mate 20 Lite,
Huawei Mate 20 Pro
Huawei P Smart 2018,
Huawei P Smart 2019,
Huawei Y5 2019
Huawei Y6 2019
Huawei Y9 Prime 2019
Huawei Nova 5T
Huawei P Smart Pro
Sony XZ1
Oppo Reno
Oppo Reno 2
Oppo Reno 2Z
Oppo Reno 10X Zoom
Oppo Reno Z
Oppo RX17 Pro,
Oppo RX17 Neo,
Oppo A5 2020
Oppo A5s
Oppo A9 2020
Oppo AX7 Alcatel 1
Alcatel 3
Alcatel 3X
Nokia 5.1 Plus
Reeder P13 Blue
Xiaomi Note 8
Xiaomi Note 8 Pro
Xiaomi Redmi 8
TCL T1
Honor 8C
Honor 8S
Honor 8X
Honor 9X
Honor 20

VoLTE teknolojisini destekleyen cihazlar:
Sony XZ,
Sony XZ Premium,
Sony XA1,
Sony XA1 Ultra,
Casper Via M3,
Casper Via F1
Huawei Mate 10 Pro,
Huawei Y7 2019
Alcatel 1S
Xiaomi Redmi 7A
Nokia 2.2
EVS (Gelişmiş Ses Servisi) teknolojisini destekleyen cihazlar:
iPhone 8,
iPhone 8 Plus,
iPhone11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone X,
iPhone XS,
iPhone XS Max,
iPhone XR
Samsung S8 Samsung S9 Samsung S9 Plus
Samsung Note 8
Samsung Note 9 Samsung S10E
Samsung S10
Samsung S10+
Samsung Note 10
Samsung Note 10+ LG G6,
LG G7

Ben Xiaomi kullanıyorum, bende de aynı sorun vardı.
Öncelikle Türkiye'de VoLTE destekleyen bir cihaza SIM kartınızı takın ve 2222'ye "HD SES" olarak kısa bir mesaj gönderin.
Daha sonra, cihazda varsa (Modem) dosyasından bir kaç ayar değiştirerek VoLTE desteğini açabilirsiniz.
Cihaza Root atarak bilgisayar üzerinden VoLTE desteğini açabilirsiniz. Benim cihazımda Modem dosyası yok, bu yüzden bilgisayar üzerinden açmıştım. Unutmayın ki modem dosyası 10 adet S10 cihazının sadece 5'inde falan oluyor. Bu aslında cihazın sürümüne bağlı. Belki de hiç olmayabilir.

Bende Turkcell kullanıyorum ve VoLTE kullanabilmek için 128KB simkart almak zorunda kaldım. 64KB Sim kartlarda VoLTE çalışmıyor. 128KB Sim kart alınca mobil imza aboneliği başlatılıyor fakat sizi onay için aradıklarında onay vermeyeceksin.

Hocam 128k zorunluluğu var mı, emin misiniz?

"HD SES" yazıp 2222 ye gönderdiniz mi?
LTE, LTE+ yada 4.5G yazmasına takılmayın. Mesela benim cihazımda 4G yerine LTE göster diye bir seçenek var. Bu her cihazda olmayabilir.
HD çalışması için aradığınız kişinin de Turkcell'li ve Volte kullanıyor olması şart. Başka operatör yada Volte-Vowifi kullanmayan Turkcell kişilerini aradığınızda işe yaramıyor.
--
Turkcell telefonunuzun volte/vowifi desteklemediğini belirtiyorsa öncelikle imei nizi turkiye.gov.tr den sorgulatarak telefon modelini doğrulayın. Turkcell HD Ses ve Video Arama sayfasında desteklenen cihazlar var. Uyumlu bir cihaza sim kartınızı takıp sms i tekrar gönderin.
Eyvallah ben de kapalıymış şaka gibi senin sayende açtım şimdi.
Screenshot_20200203-091337_Messages.jpg

Odin ile TUR CSC kodlu ROM yüklerseniz çözülür. Ama yeni romları Multi CSC yapıyorlar bazen olmama ihtimali de var.
Kesin çalışması TWRP ile yüklenen CSC değiştirici ile oluyor. Garantisiz telefonda TWRP yüklemek sorun olmaz sonuçta garanti yok ama Samsung Pay de çalışmıyor. Dezavantajları ve riskleri önce araştırın sonuçta sizin telefonunuz.
Ben Xiaomi kullanıyorum, bende de aynı sorun vardı.
Öncelikle Türkiye'de VoLTE destekleyen bir cihaza SIM kartınızı takın ve 2222'ye "HD SES" olarak kısa bir mesaj gönderin.
Daha sonra, cihazda varsa (Modem) dosyasından bir kaç ayar değiştirerek VoLTE desteğini açabilirsiniz.
Cihaza Root atarak bilgisayar üzerinden VoLTE desteğini açabilirsiniz. Benim cihazımda Modem dosyası yok, bu yüzden bilgisayar üzerinden açmıştım. Unutmayın ki modem dosyası 10 adet S10 cihazının sadece 5'inde falan oluyor. Bu aslında cihazın sürümüne bağlı. Belki de hiç olmayabilir.

Xiaomi cihazlardaki olay Samsung ithalat garantili cihazlar ile farklı. Samsung için buna gerek yok. Dediğinizi yapsanız da CSC TUR olmadan Volte ayarlara gelmiyor hiç bir şekilde.

Konu sahibi Phone Info Samsung uygulamasını yükleyerek Volte kullanilabilecek ülkelerin listesini orada bulabilir. Kullanmak için ise benim yukarıda dediklerimi yapması şart.

Samsung yazılım ile Volte ye bölge kilidi koyan tek firma değil ama büyük markalar arasında tek firma diyebilirim.

Son düzenleme:
Odin ile TUR CSC kodlu ROM yüklerseniz çözülür. Ama yeni romları Multi CSC yapıyorlar bazen olmama ihtimali de var.
Kesin çalışması TWRP ile yüklenen CSC değiştirici ile oluyor. Garantisiz telefonda TWRP yüklemek sorun olmaz sonuçta garanti yok ama Samsung Pay de çalışmıyor. Dezavantajları ve riskleri önce araştırın sonuçta sizin telefonunuz.
Yüklemem gereken bu mu?
Garanti orijinal ROM'lardan sayıldığı için bozulmaz değil mi?
Daha önceden bootloop olan bir Note 4'ün yazılımını değiştirdiğimde sıfırlanmamıştı cihaz. Şimdi ben de bunu yaparken cihazı sıfırlamadan yapma imkanım var mıdır?

Ek: Cihaz zaten şu an TUR değil mi?
1580722792662.png

Son düzenleme:
Cihazda mı sorun diye bu gün yeniden bakacağım. Müsait bir vakitte Turkcell'e uğrayıp oradaki elemanlara da anlatıyım bakalım ne diyecekler.
Benim aklımda halen Ahmet Ensar'ın dediği gibi SIM var sorunlu olarak.
%99 SIM kart:
1580749689435.png

1580749670607.png

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı